Predstavitelia cirkví na Slovensku vyzvali k solidarite a spolupatričnosti

0
Ilustračná fotografia. (Foto: JacksonDavid, Pixabay)

Predstavitelia cirkví na Slovensku apelujú na veriacich k solidarite, ohľaduplnosti a spolupatričnosti počas sviatkov aj počas prísnejších opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Vyplýva to z ich stanoviska, ktoré poskytol hovorca Ústredného zväzu židovských obcí v SR Roman Gajdoš.

“Vo svetle skúseností predchádzajúcich generácií nás naše náboženské i kultúrne dedičstvo vedie k tomu, aby sme si v pohnutých časoch zachovali rozvahu, pokoru a pokoj. Aby sme sa jeden k druhému správali ako k bratovi a sestre. Nový koronavírus tu nebude navždy. Dokážeme ho prekonať a zasa prídu lepšie časy,” píše sa v stanovisku.

Predstavitelia cirkví poukázali na náročnosť aktuálneho obdobia. Poďakovali sa ľuďom, ktorí sú v prvej línii boja proti pandémii, vyzdvihli úlohu lekárov a zdravotníkov, policajtov, vojakov aj zamestnancov v obchodoch.

Pod stanoviskom sú podpísaní generálny biskup Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku a predseda Ekumenickej rady cirkví v SR Ivan Eľko, predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský a predseda Ústredného zväzu židovských náboženských obcí v SR Richard Duda.

- Reklama -