Grécky minister: Podmienky v tábore, kde údajne znásilnili dieťa, sú v poriadku

0
Na snímke pohľad na dočasný tábor pre utečencov a migrantov neďaleko mesta Mytilene na gréckom ostrove Lesbos. Foto: TASR/AP

Stanový tábor Kara Tepe na gréckom ostrove Lesbos, v ktorom uplynulý týždeň došlo k údajnému znásilneniu batoľaťa, je z hľadiska bezpečnosti a dodržiavania poriadku vo veľmi dobrom stave. V sobotu to oznámil grécky minister pre migráciu Notis Mitarachi, píše agentúra AFP.

“Nie je to ako v tábore Moria,” uviedol Mitarachi odkazujúc na neslávne známy preplnený tábor na Lesbose, ktorý v septembri postihol a zničil rozsiahly požiar. “Nemali ste tam pocit bezpečia, bola to džungľa,” povedal minister.

Úrady na gréckom ostrove Lesbos vyšetrujú podozrivé znásilnenie trojročného afganského dievčatka v migračnom tábore Kara Tepe. Dievčatko našli v pondelok večer napoly v bezvedomí a krvácajúce na toalete.

Tábor, kde žije v približne 850 stanoch vyše 7300 ľudí, narýchlo postavili v septembri po tom, čo požiar zničil tábor Moria, najväčší v Európe.

Stanový tábor Kara Tepe tento týždeň po niekoľkých dňoch dažďov zaplavilo napriek tomu, že v októbri v tomto dočasnom zariadení vybudovali sieť odvodňovacích kanálov.

Európska komisia tento mesiac už skôr oznámila, že sa gréckymi úradmi a agentúrami EÚ dohodla na zriadení “nového, štandardného prijímacieho strediska” pre migrantov na ostrove, a to do septembra 2021.

- Reklama -