Ďalší člen Trumpovej administratívy mal pozitívny test na koronavírus

0
skúmavka, covid-19, testovanie
Ilustračná snímka Foto: fernandozhiminaicel, Pixabay

Riaditeľ pre politické záležitosti Bieleho domu Brian Jack mal pozitívny test na koronavírus. Ide tak o ďalšieho predstaviteľa administratívy prezidenta Donalda Trumpa, ktorý bol pozitívne testovaný. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na televíziu CNN a denník New York Times.

Jack (32) patrí k niekoľkým predstaviteľom Trumpovej administratívy, ktorí sa minulý týždeň zúčastnili v Bielom dome na povolebnej nočnej párty.

Podľa New York Times má pozitívny test na koronavírus aj ďalší Trumpov poradca. Meno tejto osoby a ani to, či sa zúčastnila na zmienenom večierku, denník neuviedol.

Okrem Jacka sa koronavírus SARS-CoV-2 potvrdil nedávno aj u šéfa kancelárie Bieleho domu Marka Meadowsa, ministra pre bývanie a rozvoj miest Bena Carsona aj u Davida Bossieho, právnika povereného úlohou viesť povolebné právne spory republikánskeho prezidenta.

V Spojených štátoch od začiatku pandémie potvrdili už približne 10,4 milióna prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 241.610 úmrtí, výplýva z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Víťazom amerických prezidentských volieb z 3. novembra sa stal demokratický kandidát Biden po tom, čo zvíťazil v štáte Pensylvánia. Bývalý viceprezident presiahol potrebnú hranicu 270 hlasov voliteľov a porazil tak svojho republikánskeho protikandidáta a úradujúceho šéfa Bieleho domu Trumpa. Informovali o tom v sobotu 7. novembra americké médiá vrátane televíznej stanice CNN a tlačovej agentúry AP.

- Reklama -