Testovanie v Košiciach: na letisku veľký nápor, autá sa otáčajú, Staré Mesto otvorilo viac miest

0
Na snímke rad záujemcov pred začiatkom celoplošného testovania na COVID-19 v jednom z odberných miest v košickom Starom Meste pred Angels Arénou. Foto: TASR

Mesto Košice nemá informácie o tom, že by niektoré odberné miesta na svojom území neotvorili. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Vladimír Fabian. Podľa neho je čakacia doba na drive-in na letisku približne osem hodín, organizačný tím vracia autá späť.

„Niektoré odberné miesta sme presunuli, ale len v rámci objektov. Dôvody boli organizačné,“ povedal Fabian v súvislosti s otvorením odberných miest pre víkendové celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 na území mesta.

Na snímke testovanie pri amfiteátri v Košiciach 31. októbra 2020. Foto: TASR

Čo sa týka letiska, kde je desať drive-in odberných miest, záujemcom o testovanie odporúča, aby si aktuálne vybrali iné odberné miesto. „Vojaci otáčajú autá, aby sa už nezaraďovali. Kolóna bola už od siedmej rána od Pereša na letisko,“ dodal.

Magistrát avizoval, že čakacie doby bude zverejňovať prostredníctvom webovej stránky korona.kosice.sk/spolocna-zodpovednost/. V súčasnosti pri väčšine odberných miest nie sú zverejnené žiadne údaje.

Staré Mesto otvorilo viac odberných miest, záujem je veľký

Záujem o testovanie v košickej mestskej časti (MČ) Staré Mesto je veľký. Pre TASR to za túto MČ uviedla Renáta Némethová s tým, že k 14 avizovaným odberným miestam pribudli ďalšie dve v bývalých kasárňach na Bačíkovej ulici.

Na snímke príprava na testovanie pri amfiteátri v Košiciach 31. októbra 2020. Foto: TASR

„Všade sú dosť veľké rady. Napríklad pred štátnym divadlom, historickou radnicou či sobášnou sieňou pri staromestskej radnici,“ povedala s tým, že v súčasnosti záujemcom o celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 odporúča odberné miesta v areáli Mestskej krytej plavárne alebo v priestoroch Štátnej filharmónie Košice – Dome umenia.

- Reklama -