Kováčiková: Je nežiaduce, aby Kováčik zastával funkciu špeciálneho prokurátora

0
Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková. Foto: TASR

Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková zastáva názor, že je nežiaduce, aby obvinený Dušan Kováčik zastával funkciu špeciálneho prokurátora.

„Po zistení, že voči prokurátorovi D. K. je vedené trestné stíhanie, a potom, čo som mu dočasne pozastavila výkon funkcie prokurátora, zdieľam názor, že je nežiaduce, aby zastával funkciu špeciálneho prokurátora. Preto očakávam, aj napriek prezumpcii neviny, že sa vzdá funkcie špeciálneho prokurátora,” sprostredkovala vyjadrenie Kováčikovej hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

Kováčiková rozhodla o dočasnom pozastavení výkonu funkcie špeciálneho prokurátora Kováčika dňom 22. októbra. Zatiaľ nie je stále rozhodnuté a známe, či dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podá návrh na väzobné stíhanie na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

Dušana Kováčika vyšetrovateľ obvinil zo zločinu prijímania úplatku aj zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

- Reklama -