VIDEO Špeciálneho prokurátora Kováčika obvinili z korupcie a ďalších trestných činov

0
Dušan Kováčik. Foto: TASR

Špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika obvinili pre viacero skutkov vrátane trestného činu korupcie. Obvinenia vzniesli celovo štyrom osobám. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

V rámci štvrtkovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) boli zadržané dve osoby, medzi nimi aj Dušan Kováčik.

„V súčasnosti prebiehajú s obvinenými osobami procesné úkony a vzhľadom na ich charakter a obsah sa nebudeme v tomto štádiu konania k veci bližšie vyjadrovať. ÚŠP poskytne stanovisko potom, čo to procesná situácia umožní. Pripomíname, že vo veci naďalej platí informačné embargo, ktoré na vec uvalil dozorový prokurátor,” uviedla hovorkyňa.

Obvinením a zadržaním Dušana Kováčika sa zaoberá už aj prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková.

„Prvá námestníčka generálneho prokurátora Kováčiková sa vecou zaoberá. Médiá budeme o jej rozhodnutí o dočasnom pozastavení výkonu funkcie prokurátora informovať hneď, ako to bude možné,” sprostredkovala stanovisko za Generálnu prokuratúru (GP) SR Tökölyová.

NAKA mala podľa informácií Denníka N okrem Kováčika zadržať aj vysoko postaveného policajného funkcionára špeciálneho útvaru. Hroziť im má obvinenie v súvislosti so zločineckou skupinou takáčovci.

VIDEO

NAKA zadržala špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Zdroj: TASR
- Reklama -