Kollár: NAKA má konečne rozviazané ruky

0
Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) má rozviazané ruky, keď niekto páchal trestnú činnosť, v súčasnosti sa to odhaľuje. V súvislosti so zadržaním špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika to vo štvrtok pre médiá uviedol predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Verí, že orgány činné v trestnom konaní budú robiť svoju prácu, pričom poukázal na prezumpciu neviny.

„Nemám prístup k spisu, takže nemôžem povedať, o čo tam išlo. Ja by som chcel len povedať a odkázať ľuďom, že tu vidíte rozdiel medzi vládami pána Pellegriniho a Fica a vládou pána Matoviča. Za tejto vlády sa dejú také veci, ktoré sa predtým nediali. Naozaj, keď niekto niečo vyparatí, skončí vo väzbe. Keď v minulosti páchal trestnú činnosť, nakoniec sa to teraz odhaľuje. NAKA má rozviazané ruky,” uviedol Kollár s tým, že pred zákonom si musia byť všetci rovní.

Šéf parlamentu nechcel povedať, či by mal Kováčik skončiť vo funkcii. Zdôraznil, že platí prezumpcia neviny.

„Bolo veľa výhrad voči pánovi Kováčikovi. Ja by som bol veľmi nerád, keby sme dopredu dali niekomu nálepku vinný. Počkajme na to, ako sa to skončí,” uviedol. Podľa vlastných slov je presvedčený, že orgány činné v trestnom konaní budú robiť svoju prácu. Myslí si, že táto zložka moci je mimo politiky, preto by politici ani nemali dávať stanoviská k rozhodnutiam súdov, prokuratúry či polície.

- Reklama -