Pellegrini rešpektuje zadržanie Kováčika

0
Na snímke nezaradení poslanci parlamentu SR vpravo Peter Pellegrini a vľavo Richard Raši počas 16. schôdze NR SR 22. októbra 2020 v Bratislave. (Foto: TASR)

Nezaradený poslanec a líder strany Hlas-sociálna demokracia Peter Pellegrini rešpektuje činnosť orgánov pri zadržaní špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Verí, že zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) nebol len akciou nejakej skupiny policajtov a že sa uskutočnil za dodržiavania princípov zákonnosti.

„Rešpektujem činnosť orgánov činných v trestnom konaní. Opäť len musím vyjadriť presvedčenie a pevne verím, že konajú na základe dôkazov a v zmysle zákonov a Ústavy SR. Nič viac k tomu nepoviem,“ uviedol Pellegrini s tým, že ak sa zásah konal za dodržania všetkých princípov zákonnosti, treba to rešpektovať bez ohľadu na to, koho sa týka.

To, či by mal Kováčik odstúpiť z funkcie, Pellegrini nepovedal. Mal by mať podľa neho teraz šancu vyvrátiť podozrenia a vysvetliť prípadné otázky. Myslí si, že treba počkať aj na ďalšie informácie či zverejnenie presných dôvodov Kováčikovho zadržania. Poukázal na potrebu dodržiavania prezumpcie neviny.

- Reklama -