Jordánsko: V armádnom sklade došlo k výbuchu a požiaru

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V armádnom sklade zbraní v jordánskom meste Zarká došlo v piatok ráno k obrovskému výbuchu, ktorý vyvolal následný požiar. Nijaké obete či zranení zatiaľ hlásení neboli, informovala agentúra AFP.

„Explózia nastala v skorých ranných hodinách v piatok… v sklade s nepoužiteľnými mínometnými bombami, ktorý patrí ozbrojeným silám,” uviedol vo vyhlásení hovorca jordánskej vlády.

Výbuch sa odohral v meste Zarká ležiacom približne 25 kilometrov východne od jordánskeho hlavného meste Ammán v neobývanej oblasti, kde sa nachádza viacero podobných skladov.

Podľa záverov počiatočného vyšetrovania “výbuch spôsobil elektrický skrat v skladoch nachádzajúcich sa v izolovanej a neobývanej oblasti”, ktorá bola monitorovaná kamerami.

Armáda, ktorá danú oblasť okamžite uzavrela, potvrdila, že výbuch nastal v jednom z muničných skladov neďaleko mesta Zarká. Príčinu výbuchu vyšetrí komisia zriadená na tento účel, dodali armádni predstavitelia.

V guvernoráte Zarká s populáciou zhruba 1,5 milióna ľudí došlo v uplynulých rokoch k niekoľkým explóziám, ktoré spôsobila najmä stará munícia a požiare v skladoch.

- Reklama -