Microsoftu sa podarilo zmariť kybernetické útoky Číny a Ruska na členov predvolebnej kampane

0
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Americká spoločnosť Microsoft vo štvrtok uviedla, že v uplynulých týždňoch sa jej podarilo zachytiť a zmariť kybernetické útoky Číny a Ruska namierené na členov predvolebnej kampane v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v Spojených štátoch. Informovala o tom agentúra AFP.

Firma Microsoft na blogu týkajúcom sa otázok bezpečnosti uviedla, že cieľom hackerov bol personál vedúci volebnú kampaň prezidenta Donalda Trumpa, ako aj nominanta Demokratickej strany Joea Bidena.

„Microsoft v posledných týždňoch zaznamenal kybernetické útoky cielené na ľudí a organizácie zapojené do nadchádzajúcich prezidentských volieb vrátane neúspešných útokov na ľudí spojených s Trumpovou aj Bidenovou kampaňou,” povedal viceprezident Microsoftu Tom Burt.

„(Hackerské) aktivity, ktoré dnes oznamujeme, jasne ukazujú, že skupiny zo zahraničia tak, ako sa očakávalo, zintenzívnili svoje úsilie zamerané na voľby v roku 2020…,” uviedol Burt s tým, že je to v súlade s informáciami, ktoré zverejnila americká vláda či ďalšie zdroje.

V spojitosti s Ruskom išlo podľa Microsoftu o 200 hackerských útokov. Neúspešné útoky Číny boli sčasti cielené priamo na Trumpovho vyzývateľa v prezidentských voľbách Joea Bidena, napísala rakúska stanica ORF s odvolaním sa na Burtovo vyjadrenie.

- Reklama -