VIDEO Majerský, nový šéf KDH: Budem sa snažiť budovať predovšetkým mosty, nie múry

0
predseda KDH Milan Majerský (Foto TASR)

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) bude stranou odborníkov. S tímom expertov bude pripravovať odborné riešenia na aktuálne a dlhodobé výzvy Slovenska. Uviedol to v sobotu v Ružomberku novozvolený predseda hnutia Milan Majerský. Zdôraznil, že sa počas svojho pôsobenia vo funkcii predsedu bude snažiť budovať mosty a v žiadnom prípade nie múry. Ľudí v politike chce spájať.

„KDH bude prvou voľbou pre kresťanov a konzervatívne orientovaných voličov, ale nielen pre nich. Budeme bojovať za občana, občan bude vždy stredobodom a cieľom nášho snaženia. Aby za svoje dane, ktoré platí tomuto štátu, dostal spravodlivé a kvalitné služby,” doplnil Majerský.

Hnutie bude podľa nového predsedu v zložitých politických otázkach spolupracovať v prvom rade s prirodzenými partnermi.

„Budem sa snažiť budovať predovšetkým mosty, v žiadnom prípade nie múry – chcem, aby sme spájali ľudí v politike. Aby sa politika stala niečím, čo je dobrom pre ľudí,” povedal. Zároveň deklaroval, že KDH bude najlepšie pripravenou stranou do najbližších spojených komunálnych a regionálnych volieb.

Nového predsedu KDH podporilo v tajnom hlasovaní 287 delegátov sobotňajšieho snemu v Ružomberku. Majerský bol jediným kandidátom na predsednícky post. Na sneme je 326 delegátov, ktorí odovzdali 318 platných hlasov.

- Reklama -