Remišová: Prípad Majský sa už nesmie zopakovať, ukazuje na zlyhanie práva

0
zľava ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) (Foto: TASR)

Prípad odsúdeného Jozefa Majského v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest sa už nesmie nikdy zopakovať. V reakcii na stredajšie rozhodnutie senátu Najvyššieho súdu (NS) SR to povedala vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí). Prípad podľa nej ukazuje na “aroganciu, korupciu a obrovské zlyhanie práva na Slovensku”.

„Majský sa spravodlivosti vyhýbal všetkými možnými prostriedkami, ktoré mu umožňoval systém,” uviedla Remišová na sociálnej sieti. Poukázala na to, že Majský je odsúdený po viac ako 17 rokoch súdneho procesu. Vo vyspelej demokracii podľa nej nie je možné, aby bola spravodlivosť “taká nemohúca a poplatná, ako sa ukázalo v Majského prípade”.

„Verím, že sa nám spoločne podarí spravodlivosť ozdraviť tak, aby sme na Slovensku žiadny ďalší prípad ako Majský nemali,” skonštatovala.

„Spravodlivosť dobehne aj tých, ktorí boli za istej vlády v minulosti chránenou zverou,” reagovala na sociálnej sieti koaličná SaS.

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR zamietol v stredu odvolanie obžalovaného Jozefa Majského v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Rozsudok NS SR je právoplatný. Stredajšie pojednávanie sa konalo bez jeho prítomnosti, keďže sa stále nachádza v Českej republike. Majský sa na súde nezúčastnil ani sa neospravedlnil.

- Reklama -