OĽaNO víta rozhodnutie súdu v prípade Majského

0
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR

Hnutie OĽaNO víta rozhodnutie senátu Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý potvrdil rozsudok pre Jozefa Majského v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. „Poškodení klienti nebankových spoločností sa konečne dočkali,” uviedlo hnutie v stanovisku, ktoré zaslal Martin Kalužák z mediálneho tímu OĽaNO.

 Boj proti korupcii a vplyvu oligarchov je podľa OĽaNO prvoradým záväzkom pre túto vládu.

„Spravodlivosť je nutné nastoliť aj preto, že v polícii, na prokuratúre, či justícii roky pôsobili ľudia, ktorí slúžili mafii, a nie občanom a právu,” uviedlo hnutie s tým, že “postupne čistí” súdnictvo a verejný život tak, aby sa podobné kauzy neopakovali.

Senát Najvyššieho súdu SR zamietol v stredu odvolanie obžalovaného Jozefa Majského v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Rozsudok NS SR je právoplatný. Stredajšie pojednávanie sa konalo bez jeho prítomnosti, keďže sa stále nachádza v Českej republike. Majský sa na súde nezúčastnil ani sa neospravedlnil.

- Reklama -