Deti pri Košiciach brutálne dobili dôchodcu, poštvali proti nemu aj troch psov. Muža čaká vyše 14-dňová liečba

17
polícia, ilustračná snímka (Autor: TASR)

Zo zločinu lúpeže a prečinu ublíženia na zdraví obvinila polícia 15-ročného chlapca. Spolu s dvoma maloletými lúpežne prepadli dôchodcu, ktorý bol na hubách v lese v obci Ďurkov v okrese Košice-okolie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

„Pristúpili k miestnemu 67-ročnému dôchodcovi a pýtali si od neho cigarety, inak dostane bitku. Keď poškodený muž povedal, že cigarety pri sebe nemá, trojica ho fyzicky napadla. Dôchodcu prehľadali, vysypali mu huby z vedra a vedro poškodili. Potom ho dotiahli k blízkemu jarku,“ spresnila s tým, že ho bili a poštvali proti nemu aj troch psov, ktorých priviedli. Jeden z nich dôchodcu pohrýzol do ramena. Mužovi tiež zlomili nos. Spolu z ďalších zranení ako podliatiny na tele sa podľa predbežnej lekárskej správy bude liečiť viac ako 14 dní.

Polícia 15-ročného chlapca obmedzila na osobnej slobode a umiestnila ho do cely policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. Za obdobný čin bol už v minulosti trestne stíhaný. Maloleté osoby pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné.

„Zároveň polícia vyrozumela úrad práce sociálnych vecí a rodiny o protiprávnom konaní maloletých osôb. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu,“ dodala Mésarová.

- Reklama -

17 KOMENTÁRE

  1. Tu sa fakt čaká iba na to, kým sa niekto poriadne nenaserie a nezoberie spravodlivosť do vlastných rúk? A potom čo? Toto sa dá klasifikovať už ako organizovaná skupina. A tu by mali platiť celkom iné sadzby. Do kedy si myslíte, že to ľudia asi tak budú nečinne tolerovať? Začnite stým už konečne niečo robiť!!! Na to ste tam, aby ste chránili občanov. Tak začnite konečne konať!!! Alebo tu chcete postaviť proti sebe isté skupiny obyvateľov? Myslite konečne na to kam to môže všetko nakoniec až dospieť. Myslím, že už sa podobné tragédie odohrali. Opravte ma ak sa mýlim.

  2. Nebol to náhodou rasistický útok? Komunistom treba ruky nohy bozkávať. Slovensko má prázdne kasárne, miesto očkovacích a testovacích programov treba dôsledne používať zákony. Každý akosi cudne mlčí o tom ktorí mládežníci to spôsobili. Určite bieli, ktorí pravidelne chodia do školy a pomáhajú rodičom alebo??? Máme prázdne kasárne. Vzhľadom k tomu že títo niktoši nie sú trestne zodpovední, tak im vybaviť internátny spôsob života, rodičom odobrať príspevky všetkého druhu Neziskové organizácie, ktoré sa oháňajú cigánskymi právami/nie však povinnosťami/ začleniť do výchovy asociálov. 30 rokov po prevrate sa berú peniaze na ich prevýchovu a skutek utek?

  3. Vazena pani Mgr,napisali Ste uplnu pravdu,pretoze,aj ja zijem v 8 poschodovom cinziaku s podobnymi.A je to cim dalej horsie.Nie je den,aby tam nezasahovala mestska alebo statna policia!Mesto sa to snazilo riesit,tym,ze nam tam vymenovali obciansku hliadku,ziadny oznam na tabulu vo vchode,takze 90% obyvatelov ani nevie,ze mame plateneho cloveka z mestskych penazi,ktory ma dohliadat na poriadok v dome.A je to ;rom”,ktory sa stal obcianskou hliadkou svojich vyvolenych!Dokonca sa pridaval k partii,ktora porusovala domovy poriadok!A nadalej chodi k priestupkom mestska policia.Teda ziadna aktivita z jeho strany.Na nasu staznost MU,si ho zavolali ,dohovorili mu a peniaze bere za “””””nic!”””””!Ked sme sa pytali ,ake vykazy doklada o cinnosti,vraj si napise denne iba hodiny!!!Moze mi niekto vysvetlit plytvanie penazi a posun k lepsiemu ziadny?Potom sa cudujeme ,ze to je stale horsie a horsie,ked z capa spravia zahradnikom!!!!!!

  4. Žijeme v štáte kde polícia nemá žiadnu moc, táto sebranka sa nikdy nezacleni do spolocnosti od roku 1989 len deti robia a natrcaju dlane, na vine je celý sociálny systém. Za socializmu ešte len videli policajta už vedeli kolka bije. Tí ktorí sa chceli začleniť sú začlenení už dávno, žijú slušným spôsobom, pracujú, vychovávajú svoje deti, mnohé z nich študujú na VŠ.

  5. Všetko suvidí zo vsetkým. Tieto detská sa naučia týrať zvieratá a potom to praktizuju na ľuďoch. Treba riesit a zabraniť chovu a týraniu zvierat. Utaja vsetko, nikdy nenajdete vinnikov aj u tych psikov ktori mali sekerou zatate do chrbta, toho ktoremu chcrliodrezať penis! Viete si predstavit to utrpenie? Nemaju zabrany takto týrat stareho človeka???Hnus, bezcitnost, bezohľadnosť čo este???????

  6. To je mozne iba v štáte,kde policajti nemaju rešpekt.Vchadzam s autom do mesta a vidim,ze oproti meraju 50 tku.Ale v tom ma obiehaju všetci,veď našu stranu nemeraju.Dnes idem autom a na lavičke spi bezdomovec.Za mnou ide motorizovana hliadka mestskej policie.Nezastavia sa pri ňom,neriešia.Radsej idu davat pokuty na auta odstavene na chodniku,lebo tam nikto nie je a tam nemaju problem

  7. Takto sa správajú už desiatky rokov. Kedysi im ale človek mohol dať výchovnú, dnes sa okamžite obracajú na ombudsmana. Žijem vedľa týchto príživníkov 57 rokov. Viem Vám porozprávať detaily o ich povahe, nezlúčiteľnej s povahou Európana. V Indii ich nechceli, tak ich vyhnali. Tam, kde sú ich korene ich nechceli, naozaj si myslíte, že sa začlenia a dobrovoľne pôjdu do práce, keď im dávate stovky eur iba za to, že sa narodili ? Stanoviť hranice detí na 3 u ľudí , ktorí nemajú čo do úst pre seba a ešte rodia deti. Dopredu im povedať, že rodenie detí nie je cesta ku 1000 eurám. Nie sú to deti, sú to nevychovaní grázlovia, ktorí budú do konca života prepadávať, kradnúť a vyciciavať sociálny systém. Chcete ich rodičom dovoliť beztrestne rodiť ďalších takých asociálov ? Za každé narodené decko, ktoré pácha trestnú činnosť, by som stanovila sumu , ktorá by sa platila štátu. Rozmysleli by si.

  8. Sopliaci zasraní! Myslia si, že sa im nič nestane. Za komančov by dostali takú bitku, že by vedeli ako sa správať!

  9. myslíte že pri našej demokracii sa budú stále len vysmievať alebo treba indickú políciu_? https://www.facebook.com/time8news/videos/589557821645654/

  10. Presne tak, ked deti nenesú trestnú zodpovednosť, sú za ich ciny zodpovedni ich zakonni zastupcovia, cize rodicia. Bud ich zatknut, alebo dat tych nevychovancov do vychovneho ustavu na prevychovu.

  11. dokedy budeme tolerovať “vycvičené lúpežné detské zločinecké teroristické gangy”??? ako podľa kopiráku vo všetkých lokalitách. Jeden 15 ročný s tlupou nezletilých učňov, pod zákonom, bez trestného stíhania. Všetci akční, ale len jeden trestne zodpovedný. V každom jednom prípade ide o zločineckú teroristickú skupinu voči zákonom chránenej osobe. A tu nemôže ísť o zníženie trestu aj keď je ten jeden mladistvý a ostatní “vraj” deti. To sú jednoznačne zločinci a kriminálnici. A ten 15-ročný je už recidivista, tak aké zníženie trestu????????????????????

Comments are closed.