Doležal chce zverejniť písomné testy kandidátov na šéfa regulačného úradu. Nemýľme si ješitnosť s transparentnosťou, vyhlásil

0
minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (Sme rodina) (Foto: TASR)

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) si nemyslí, že bolo výberové konanie na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb netransparentné. Uviedol to v piatok na sociálnej sieti. Napriek tomu však chce rozptýliť pochybnosti a od každého kandidáta bude žiadať súhlas na to, aby mohol zverejniť ich koncepcie rozvoja, ktoré predložili v rámci výberového konania. Zverejniť chce aj ich písomné testy.

 „Neviem o čom sú pochybnosti, lebo parametre výberového konania boli transparentne zverejnené týždne vopred na webovej stránke ministerstva dopravy. Všetci účastníci vopred vedeli, aké sú podmienky, že ide o dvojkolovú súťaž, a že tam bude písomný test i ústne vypočutie,“ uviedol šéf rezortu dopravy. Fakt, že jeden z účastníkov odmietol prísť na písomnú časť výberového konania, lebo to je „pod jeho úroveň“ a tiež to, že druhý účastník nedosiahol v písomnom teste dostatočný počet bodov, Doležal rozhodne nepovažuje za netransparentnosť výberového konania.

„Prosím, nemýľme si ješitnosť s transparentnosťou,“ uzavrel Doležal s tým, že po udelení súhlasu kandidátov zverejní ich písomné testy, do ktorých bude môcť nahliadnuť ktokoľvek z médií alebo verejnosť.

- Reklama -