Klub SaS vyzval Kollára, aby odstúpil z funkcie predsedu parlamentu. Kollár už reagoval

1
Poslanecký klub SaS vyzval Borisa Kollára (Sme rodina), aby odstúpil z pozície predsedu Národnej rady (NR) SR. Na snímke sprava predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík, predsedníčka poslaneckého klubu strany SaS v Národnej rade SR Anna Zemanová (Foto: TASR)

Poslanecký klub SaS vyzval Borisa Kollára (Sme rodina), aby odstúpil z pozície predsedu Národnej rady (NR) SR. Informovala o tom predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová po stretnutí, na ktorom Kollár odpovedal na otázky v súvislosti s kauzou jeho diplomovej práce. Predseda SaS Richard Sulík zdôraznil, že vládnu koalíciu nepovalia. Dodal, že rešpektujú nárok hnutia Sme rodina na post predsedu parlamentu. Na ťahu je podľa ich slov Kollár.

Zemanová priblížila, že s Kollárom na klube diskutovali viac ako hodinu. Dodala, že šéfa parlamentu informovali o svojom stanovisku. Podľa jej slov odchádzal s tým, že to vzal na vedomie. “Na ťahu je teraz Boris Kollár. Ak neodstúpi, poradíme sa a uvidíme čo ďalej,” poznamenala.
“Samozrejme, nie je to uzavretá vec. Poslanecký klub sa bude radiť opäť, keď nastanú nové udalosti. Ale niekedy to uzavrieme. A keď to bude uzavreté, už nebudeme nikdy viac toto Kollárovi pripomínať, vyťahovať,” skonštatoval Sulík s tým, že nie všetko funguje ideálne, a nemá preto zmysel zbytočne dokola “rozpitvávať” vec nikam nevedúcimi otázkami.
Na otázku, či klub SaS podporí prípadnú opozičnú iniciatívu na odvolanie Kollára z funkcie Zemanová odpovedala, že nezahlasujú za žiadny opozičný návrh. Poukázala pri tom aj na koaličnú zmluvu. Rozhodnutie klubu bolo podľa jej slov jednoznačné.
Sulík odmieta, že by sa Kollárovi vyhýbal. Svoju neúčasť na poslednej koaličnej rade a neskorý príchod na rokovanie klubu obhajuje pracovnými povinnosťami. Poukázal na to, že v stredu rokovala aj vláda. “Celkovo si myslím, že s ním mám dobrý pracovný vzťah,” poznamenal s tým, že ho mrzí len nedodržanie dohody zo strany Kollára o zvolaní mimoriadnej schôdze k “podnikateľskému kilečku”.
Kollár čelí podozreniu z plagiátorstva pre jeho diplomovú prácu. Na odchod z funkcie ho vyzvala aj strana Za ľudí. OĽaNO jeho odchod nežiada. Navrhli, aby minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) pripravili zákon, ktorý by umožňoval spätné preverovanie záverečných prác. Kolíková sľúbila právnu analýzu k odoberaniu titulov, Grohling sa vyjadril, že nie je možné spätne odoberať tituly. Kollár vyhlásil, že svoj magisterský titul získal legálne. V politike ho však viac nemieni používať. Pred stretnutím klubu SaS pripustil, že ak by mal odísť z funkcie, hnutie Sme rodina by mohlo opustiť aj vládnu koalíciu.

Boris Kollár (Sme rodina) spoločne s poslaneckým klubom Sme rodina reagovali, že berú výzvu SaS na jeho odchod z funkcie na vedomie. Povedala to Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová.

- Reklama -

1 komentár

  1. Hlupáci majú teraz hlavy v smútku, ha, ha, ha … internetový prieskum čo bežal k odstúpeniu Koll_ára pre jeho diplomovú prácu jasne ukazuje že hlasujúci sú za jeho odstúpenie. A to je dosť zle pre obe ministranička akými sú SaS a Za ľudí nakoľko sa im to môže v nasledujúcich voľbách riadne vypomstiť. Neobstoja ich reči lebo Fi_co!!! S týmto už Fi_co nemá nič spoločné, ha, ha, ha … Mat_ovič sa obáva, že nakoniec skončí skúr ako začne. Už teraz má toho sám na rováši až až. Už si ho podávajú aj samotné média. Obviňovanie iných za vlastné zlyhania mu už vyčíta kde kto!!! Teraz stojí prvý krát pred vlastným ťažkým rozhodnutím a ako sa ukázalo je to iba populista a farizej, inak povedané klamár, podvodník a Boh ho vie čo všetko ešte!!! Tak, že tak!!! Konečne ho začala doháňať jeho vlastná hlúposť!!! Už sa nebude môcť do nekonečna vyhovárať “lebo Fi_co”!!! Už mu to prestávajú žrať aj samotní novinári čo ho doteraz podporovali. Ha, ha, ha …

Comments are closed.