Matovič: Jankovská urobí najlepšie, ak rozbalí celú štruktúru

0
Predseda vlády SR Igor Matovič (Autor: TASR)

Bývalá sudkyňa a štátna tajomníčka Monika Jankovská urobí najlepšie, ak sa prizná a „rozbalí celú štruktúru, ako to fungovalo“. Na margo údajného priznania sa obvinenej v kauze Búrka to uviedol v pondelok pred rokovaním Bezpečnostnej rady SR predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO).

„Počkajme si, či naozaj bude spievať, a keď bude, tak budeme všetci radi a dúfame, že nebude falošne spievať,“ uviedol premiér.
 Podľa niektorých zdrojov Jankovská od rána vypovedá v Národnej kriminálnej agentúre v Nitre s úmyslom priznať sa ku korumpovaniu sudkyne Zuzany Maruniakovej, ktorá rozhodovala civilný spor o jednu  z televíznych zmeniek. Portál noviny.sk na druhej strane informuje, že obvinená Jankovská odmietla vypovedať.
Jankovská si mala s Marianom Kočnerom obžalovaným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vymeniť tisíce správ cez aplikáciu Threema. Spolu si mali písať o množstve káuz vrátane civilného sporu o zmenky TV Markíza. V rámci neho mal Kočner cez Jankovskú ovplyvňovať sudkyne Denisu Cvikovú, Zuzanu Maruniakovú a Andreu Haitovú. Jankovskú zadržali v marci 2020 pri policajnej akcii Hmla. V súčasnosti čelí vo väzbe trestnému stíhaniu za korupčnú trestnú činnosť. Začiatkom júna sa vzdala funkcie sudkyne.

- Reklama -