Stojedenročný britský dôchodca sa uzdravil z COVID-19

    0
    Policajt hliadkuje pred Nemocnicou sv. Tomáša v Londýne (Autor: TASR)

    Keitha Watsona z grófstva Worcestershire pôvodne prijali do nemocnice, aby ho operovali po úraze nohy, ktorý utrpel v dôsledku pádu.

    Po hospitalizácii dostal horúčku a následné testy potvrdili prítomnosť nového koronavírusu. Jeho príbuzní priznali, že po tejto správe sa vzhľadom na jeho pokročilý vek už pripravovali na najhoršie.

    Pacient sa však napokon plne uzdravil a po dvoch týždňoch strávených v nemocnici sa mohol napokon vrátiť do domova dôchodcov, v ktorom žije. Podľa príbuzných ho momentálne netrápi nič iné, len boľavá noha.

    Správa o uzdravení 101-ročného Keitha Watsona sa rýchlo rozšírila prostredníctvom internetových sociálnych sietí.

    Zrejme najstarším človekom, ktorému sa doposiaľ podarilo prežiť ochorenie COVID-19, je 107-ročná Holanďanka Cornelia Rasová, napísal vo štvrtok britský denník Daily Mail.

    Táto holandská dôchodkyňa, žijúca v domove sociálnych služieb na ostrove Goeree-Overflakkee, ochorela 17. marca, len deň po svojich 107. narodeninách. Podľa lekárov sa pravdepodobne nakazila na bohoslužbách, počas ktorých sa infikovalo aj ďalších 40 ľudí. Dvanásti z nich zomreli, avšak Corneliu Rasovú lekári 6. apríla vyhlásili za úplne vyliečenú.

    - Reklama -