Sudca nezobral do väzby Lehela Horvátha alias Hrobára sátorovcov

    0
    na snímke Lehel Horváth alias Hrobár (Autor: parameter)

    Lehela Horvátha budú  stíhať  na slobode  z piatich vrážd:  mal stáť za popravou L. Sátora, niekdajšieho šéfa dunajskostredského podsvetia.  V mlynčeku  na mäso  mal  pomlieť bývalého účtovníka mafie  A.  Raisa. Vo väzbe bol  za pokus o vraždu manželky,  ktorú po hádke a bitke  mal podhodiť levom. 

    Sudca pre prípravné konanie prepustil zo zadržania Lehela Horvátha z dôvodu porušenia základného ústavného práva, ktoré hovorí o tom, že do väzby možno vziať osobu iba zo zákonných dôvodov.

    Sudca sa vo svojom rozhodnutí odvolával aj na Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd. 

    „Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR 16. apríla,“ uzatvára stanovisko hovorkyňa.

    “Prieťahy v konaní boli rozhodujúce pre dnešné rozhodnutie ŠTS, ale aj vzhľadom na to, že môj klient bol už dva roky v inej trestnej veci vo väzbe. Orgány činné v trestnom konaní mali priestor už dva roky na to, aby bez prieťahov konali aj v tejto veci, v ktorej ho chceli zobrať do väzby,” povedal pre TASR obhajca Juraj Gavalec.

    Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali vo štvrtok (9. 4.) Lehela Horvátha, známeho ako „Hrobára“ skupiny sátorovcov, tesne po tom, ako bol prepustený z vyšetrovacej väzby v Leopoldove.

    - Reklama -