Kičura ostáva vo väzbe, rozhodol súd

    0
    Eskorta privádza exšéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici (Autor: TASR)

     “Sudca pre prípravné konanie ŠTS vzal obvineného do tzv. kolúznej väzby, čím v plnom rozsahu vyhovel návrhu prokurátora ÚŠP,” reagoval po takmer štvorhodinovom rozhodovaní prokurátor.
     

    Kičurov obhajca Rastislav Palovič konštatoval, že jeho klient rozhodnutie prijal pokojne a vyrovnane. Rešpektujú ho a podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

    Kajetán Kičura pred sudcom rozsiahlo vypovedal, ako však Palovič dodal, “ja som asi posledný mohykán, ktorý uznáva neverejnosť prípravného konania, takže vám obsah jeho výpovede neprezradím”.

    Podľa neho “miera politizácie tohto prípadu určite zavážila v rozhodnutí, ale nevníma to ako priamy politický revanš”.

    Kajetán Kičura bol ešte donedávna predsedom SŠHR. Nová vláda ho odvolala 24. marca. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Odmieta obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

    Národná kriminálna agentúra ešte v marci začala trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave.

    - Reklama -