Ministerstvo financií vymenilo v Tipose predstavenstvo aj dozornú radu

    0
    TIPOS, ilustračná snímka, žrebovací tiket (Autor: TASR)

    “Máme eminentný záujem, aby sa verejná správa vrátane štátnych firiem a agentúr správala v súlade s verejným záujmom a slúžila ľuďom. S nulovou toleranciou voči podvodom, korupcii, nepoctivosti a plytvaniu to myslíme smrteľne vážne,” uviedol minister financií Eduard Heger (OĽaNO).

    K 22. aprílu skončili v predstavenstve spoločnosti Martin Bohoš, Peter Remiáš, Štefan Jaška, Radoslav Oliver Košík, Rastislav Sedmák a Róbert Bátovský. Namiesto nich nastúpili od štvrtka Marek Kaňka, Ladislav Tručka, Oliver Felszeghy a Stanislav Molnár. Novým predsedom predstavenstva, ktorý zároveň vykonáva funkciu generálneho riaditeľa spoločnosti, je od štvrtka Marek Kaňka.

    Z funkcie predsedu dozornej rady bol odvolaný Tomáš Szabo, v dozornej rade okrem neho skončili aj Albín Kotian, Vladimír Štric, Peter Matta, Pavol Kolenčík a Peter Kováčik. “Naopak, novými členmi dozornej rady spoločnosti sa stali Miroslav Bartoš, Ján Marosz, Ján Kovalčík, Viktor Takács, Michal Gubric a Ľuboš Jančík,” uviedlo ministerstvo.

    - Reklama -