Lajčák ako kazateľ v kostole: Na bohoslužbe v New Yorku hovoril o viere

    0
    Miroslav Lajčák (Autor: Facebook/Miroslav Lajčák)

    Novým predsedom Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov je od septembra tohto roka minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák. Šéfa slovenskej diplomacie do funkcie predsedu zvolili predstavitelia členských štátov OSN 31. mája 2017. Zástupca SR získal takúto vysokú pozíciu v systéme OSN vôbec po prvý raz. Zasadanie Valného zhromaždenia OSN sa koná v sídle OSN v New Yorku raz ročne, pričom sa začína v utorok v treťom septembrovom týždni, teda zajtra. V pléne vystúpi i prezident Andrej Kiska, ktorý povedie slovenskú delegáciu.

    Pre Lajčáka nový post znamenal, že sa musel presťahovať do New Yorku. Urobil tak spolu so svojou manželkou, pričom si prenajali štvorizbový byt vo výškovej budove za vyše 13-tisíc eur na mesiac. Ročne by si mal Lajčák prilepšiť aj platovo o 120- až 140-tisíc eur. Viac sme o tom písali TU.

     Pre niektorých ide o vieru v Boha. Pre iných zase o vieru v ľudstvo

    V nedeľu 17. 9. sa Lajčák zúčastnil dlhodobej tradície OSN, ktorou je príhovor na ekumenickej bohoslužbe. Pochválil sa tým na svojom Facebooku.

    „Jedna z dlhodobých tradícií OSN je aj príhovor na ekumenickej bohoslužbe v Katedrále svätého Jána v nedeľu pred začiatkom prezidentského týždňa Valného zhromaždenia. Je to príležitosť vyjadriť našu nádej o pozitívne výsledky nasledujúceho týždňa,“ napísal nový predseda.

    V príhovore sa Lajčák venoval hlavne významu viery. „V mojom príhovore som zdôraznil, že všetci potrebujeme vieru na výkon našej práce, na to, aby sme sa postavili zoči-voči výzvam, aby sme videli aj úspechy, nielen problémy a dosiahli naše ciele. Pre niektorých ide o vieru v Boha. Pre iných zase o vieru v ľudstvo,“ dodal Miroslav Lajčák pred utorňajším zasadaním Valného zhromaždenia OSN.

    - Reklama -