VIDEO Hrnko z vojenského cvičenia v Lešti: Iba dobre pripravené ozbrojené sily môžu odradiť potenciálneho protivníka

    0
    Anton Hrnko (Autor: Reprofoto: Facebook/Anton Hrnko)

    Predseda výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko sa zúčastnil na niekoľkodňovom cvičení Ozbrojených síl Slovenskej republiky s názvom Slovenský štít 2017 vo vojenskom výcvikovom stredisku Lešť v okrese Zvolen.

    Cvičenia sa zúčastnilo 1287 slovenských vojakov, 23 príslušníkov Národnej gardy štátu Indiana (USA) a niekoľko členov Armády Českej republiky. Súčasťou akcie bolo približne 370 kusov techniky.

    Podľa náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Milana Maxima tento rok bol Slovenský štít zameraný predovšetkým na vojenské ohrozenie štátu a na prípravu veliteľov a štábov. „Podľa mňa cvičiaci vo všetkých smeroch splnili stanovené ciele,” konštatoval Maxim.

    Podpredseda SNS Anton Hrnko sa zábermi z kontrolného dňa na vojenskom cvičení pochválil aj na sociálnej sieti Facebook. „Cvičenie preverilo pripravenosť veliteľského centra a dynamické cvičenie simulovalo zásah v zastavanej oblasti. Treba povedať, že slovenská armáda prešla v poslednom období veľkými zmenami. Musím armádu pochváliť, že toto cvičenie sa skončilo podľa očakávania,“ povedal Hrnko.

    Podľa Hrnka sa Ozbrojené sily Slovenskej republiky nepripravujú na vojnu proti druhým národom, ale cieľom je príprava, aby sa zabezpečil pre Slovensko mier. „Iba dobre pripravené ozbrojené sily môžu odradiť potenciálneho protivníka od toho, aby sa pokúšal o niečo, čo nie je v našom záujme,“ uzavrel poslanec národniarov na svojom videu.

    - Reklama -