VIDEO Okamura do vlády? Toto sa dialo, keď SPD oslavovala volebný triumf. Je to zásadné a nevídané

    0
    Tomio Okamura (Autor: TASR)

    „Som rád, že naše myšlienky presadzovania demokracie v Českej republike, aby v Českej republike nevládali elity, ale aby vládol občan, že tieto myšlienky podporilo podľa predbežných odhadov viac ako pol milióna občanov Českej republiky.“ Sľúbil ľuďom, že SPD bude ďalej tvrdo bojovať proti migrácii.

    Okamura potom chcel dať slovo Alešovi Brichtovi, podporovateľovi SPD. Spevák mal zaspievať štátnu hymnu Českej republiky a členovia hnutia sa k nemu mali pridať. Brichta však vyzeral trochu zmätene. Pred kamery prišiel pomaly. „Tam máš mikrofón, nie?“ naznačil Okamura Brichtovi.

    Keď sa spevák chopil slova, zdôraznil, že nie je s SPD preto, aby odspieval nejaké predstavenie. SPD len zablahoželal. „Najväčší fór bude, keď sa budú zostavovať niektoré koalície. Tomio, ja ti prajem, aby akékoľvek koalície boli zmysluplné, aby to neboli idioti, aj keď ich je tam inak väčšina,“ poznamenal Brichta.

    Potom hovoril o tom, ako sa raz so svojím bubeníkom dohadovali, ako presne znie česká hymna. „Azda to nezmrvím a zaspievam to tak, ako to má byť. Poďte to odspievať so mnou, aby som sa necítil ako úplný blbec,“ zaznelo z úst speváka.

    Následne začal rozvážne spievať. Miestami spievali páni a dámy trochu falošne.

    Keď dospievali, Okamura dal jasne najavo, že by sa rád dostal do vlády, ale trvá na tom, aby bolo presadené všeobecné referendum a jasný zákaz migrácie.

    „My budeme rokovať so všetkými stranami, ktoré sa dostali do Poslaneckej snemovne, takých strán sa tam dostalo viac. […] Ja v tejto chvíli môžem po skúsenostiach z Poslaneckej snemovne povedať, že keď sa medzi sebou nedohodnú iné strany, nasledujú ďalšie rokovania a možno otvárať tie otázky, s ktorými sme predtým ani nepočítali,“ poznamenal Okamura.

    „Platí to, že s trestne obvineným premiérom si nedokážeme predstaviť byť vo vláde, pretože takáto vláda je nestabilná,“ doplnil ešte šéf hnutia. Má vraj ambíciu rokovať o presadení programu hnutia ANO.

    - Reklama -