VIDEO Dánska ministerka pre migráciu išla navštíviť utečencov. Tí ju namiesto toho napadli. Utekala ako o život

    0
    Inger Stojbergová (Autor: TASR)
    Ministerka pre migráciu a integráciu Inger Støjbergová navštívila azylové stredisko Sjælsmark. Členka vlády sa porozprávala s rodinou, ktorá nezískala v Dánsku azyl a čakala na deportáciu z krajiny. Po skončení rozhovoru členka dánskeho kabinetu vyšla z azylového domu a nestačila sa čudovať. Predo dvermi stála skupina asi 40 rozhorčených azylantov, ktorým sa nepáčilo, že ministerka hovorila iba s jednou rodinou. Dav rozhnevaných žiadateľov o azyl čakal tiež na deportáciu a chceli to ministerke spočítať.
     
    Celý článok v dánčine nájdete TU.
     
    Atmosféra začala hustnúť. Ozvali sa krik, nadávky, a keby ministerku neobstúpila ochranka a polícia, nemožno vylúčiť, že by došlo aj k fyzickému napadnutiu členky vlády. Inger Støjbergová sa po strkanici dostala do svojho auta a myslela si, že je v bezpečí. Nemala však ešte úplne vyhraté. Neúspešní žiadatelia o azyl ministerkino auto obstúpili a bránili vodičovi odísť. Jeden z odmietnutých žiadateľov dokonca skočil na kapotu.
     

    Zdroj: YouTube.com

    Pre ministerku sa to nakoniec skončilo dobre, z azylového strediska odišla v poriadku. Po návrate domov o celom incidente informovala na sociálnej sieti Facebook. Svojej ochranke aj ďalším bezpečnostným zložkám poďakovala, akú profesionálnu prácu odviedli v napätej situácii.
     

     

    - Reklama -