Chcete sa pobaviť? Čítajte. Vyradená kandidátka Demková dostala vo voľbách do VÚC viac hlasov ako niektorí zvolení poslanci. Boli však neplatné

    0
    Petra Demková (Autor: archív Petry Demkovej)
    Demková v nedávnom rozhovore pre Parlamentné listy uviedla, že podľa nej musia rodičom stačiť tri deti a ak ich chcú mať viac, nemali by sa spoliehať na to, že im s nimi pomôže štát. Bolo jej vraj povedané len toľko, že ju „musia pre dobro v koalícii stiahnuť z kandidátky“. Demková pre PL.sk dodala, že ju vyškrtnutie z kandidátky neprekvapilo. 
     
    Deň po voľbách do VÚC sa Demková k ich výsledkom vyjadrila na sociálnej sieti. „Napriek tomu, že som neplatný kandidát, dostala som včera skoro 1100 hlasov a z celkového počtu 362 kandidátov na poslancov v Bratislavskom kraji som sa umiestnila napriek mojej neplatnosti na 152. mieste, čiže s prehľadom v prvej polovici rebríčka. Do zastupiteľstva prešlo celkovo 50 poslancov. Niektorým kandidátom v Bratislavskom kraji stačilo 800 hlasov, aby sa poslancami stali,“ píše vyradená kandidátka v úvode facebookového statusu. 
     
    Demková uvádza, že menej hlasov ako ona dostali spomedzi známejších mien napríklad poslanec národnej rady Dušan Galis, Roman Brecely, Rastislav Rogel, Oskar Dobrovodský či starostovia niektorých bratislavských mestských častí. To, že platní kandidáti nedostali ani toľko hlasov čo ona, Demkovú prekvapilo. 
     
    Poniektorí kandidáti na županov v Bratislavskom kraji, ktorí sa uchádzali aj o miesta poslancov, skončili s horším počtom hlasov než poslanecká asistentka a vyškrtnutá kandidátka Petra Demková. Horšie na tom bol napríklad aj podnikateľ a spevák Martin Jakubec. 

    Perla na záver 

    „Len dopĺňam, že ja som kampaň ani nedokončila, ostalo nevytlačených a neroznosených 20-tisíc letákov do schránok, ktorými by som bola oslovila práve tých, ktorí najviac voliť chodia, dôchodcov a starších,“ píše Demková a prikladá grafický návrh letáka, ktorý nestihla už rozdať medzi ľudí. 
     
    V statuse nasleduje podľa Demkovej „perla na záver“ a tou je fakt, že sa do krajského zastupiteľstva v BSK nedostal ani poslanec národnej rady František Šebej. „Strana Sme rodina má po včerajších voľbách v župách v celoslovenskom meradle 0, slovom nula, poslancov a županov,“ dodáva vyradená kandidátka na poslankyňu BSK. 
     
    Úplný záver komentára venuje Demková strane Smer-SD, ktorá vo voľbách pohorela aj podľa analytikov. „Smer utrpel totálny debakel. Za všetky ostatné veci, ktoré by som teraz mohla povedať, len jedna. Jednokolové voľby si urobili sami pre seba, aby to ovládli. Namiesto toho na plnej čiare z toho vyťažili slniečka a tretí sektor, ktorí s jednokolovými voľbami mali pôvodne najväčší problém. ĽS NS – debakel. Odporúčam sa zamyslieť nad tým, prečo. Ja to viem,“ odkazuje Demková. 
     
     
    - Reklama -