Poprední funkcionári Smeru žiadajú hlavu Kaliňáka

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    Podľa informácií agentúry SITA viacerí funkcionári Smeru na rôznych úrovniach vinia z prehry dlhoročné popredné tváre strany. Za prehrou vidia rôzne kauzy, ktoré stelesňujú najmä do osoby ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Ten by mal podľa nich ako šéf rezortu skončiť. Kaliňák sa však podľa informácií agentúry SITA bráni tým, že tí,ktorí voľby prehrali, sa snažia svoj neúspech hodiť na neho. Informujú o tom webnoviny.sk.

    Stále sa však čaká na vyjadrenia premiéra Roberta Fica. Dnes napoludnie by sa malo užšie vedenie strany zaoberať práve hodnotením výsledkov.

    Kritika však zaznieva už aj z radov členov Smeru. Kriticky sa k výsledkom vyjadril minister kultúry Marek Maďarič, podpredseda vlády Peter Pellegrini, europoslankyňa Monika Beňová a viacerí poslanci. Posnalec Dušan Jarjabek dáva dokonca vinu z prehry za nevysvetlené kauzy vládnej strany. „Pokiaľ budú v Smere existovať umelé alebo neumelé podozrenia z káuz a tieto kauzy budú nevysvetlené, tak sa nemôžeme čudovať, že dôvera v našu stranu klesá,“ povedal v rozhovore pre PL.sk Jarjabek. Kritické pohľady z radov Smeru si môžete prečítať v samostatnom článku TU.

    - Reklama -