Ako sa tváril Fico, keď zistil výsledky volieb? S pravdou vyšiel von Bugár

    0
    Predseda Smer-SD a premiér Robert Fico (uprostred), predseda SNS a predseda parlamentu Andrej Danko (vľavo) a predseda Most-Híd a podpredseda NR SR Béla Bugár (Autor: TASR)

    Iným politickým subjektom sa však venovať nechcel. “Nás vždy porovnávajú s SMK. My sme mali v krajoch na konci volebného obdobia deväť poslancov, teraz máme desať. Vznikli sme pred siedmimi rokmi a ťažko sa nám hľadajú v regiónoch ľudia, ktorí by vedeli preraziť. Preto sme si povedali, že skúsime mladých ľudí. Vyskúšali sme to v Trnavskom a Košickom kraji. V Trnave nám to nevyšlo, v Košiciach áno,” povedal. Bugár však vie, že Most-Híd musí regióny posilniť. “Lebo bez toho budeme hlavne a len celoslovenská strana,” tvrdí.

    Predseda Mosta-Híd uznal, že vstupom jeho strany do koalície so Smerom-SD a SNS jej najmä v Bratislave ubudli hlasy. “Ale treba sa pozrieť na to, aká bola možnosť po týchto voľbách. Keby vznikla široká koalícia bez Smeru-SD a Mariana Kotlebu (ĽSNS), máme už predčasné voľby,” myslí si.

    Bugár je presvedčený, že v tejto koalícii sa im darí. “Čo je v programovom vyhlásení vlády, to plníme. Myslíte si, že keby sme neboli v tejto vláde, vyriešili by sa amnestie? Je tu rozdiel v porovnaní s tým, ako vládla prvá či druhá Ficova vláda. My sme za to zaplatili daň. Atmosféra nie je tejto koalícii žičlivá, ale je to jediná alternatíva,” dodal.

    - Reklama -