Hádka o výsledku volieb do VÚC v Bratislavskom kraji. Glváč si to vybavil s Ftáčnikom a ten vrátil úder

    0
    Milan Ftáčnik, Monika Beňová a Martin Glváč na snímke z roku 2013 (Autor: TASR)

    Exminister obrany a poslanec NR SR Martin Glváč je krajským predsedom bratislavského Smeru-SD a po voľbách do VÚC, ktoré vyhral opozičný kandidát Juraj Droba (SaS), mu výsledok nedovolil mlčať. Rozpísal sa o svojich pocitoch na sociálnej sieti a na paškál si vzal neúspešného kandidáta na post predsedu BSK Milana Ftáčnika. Dôvodom bolo, že sa Ftáčnik rozhodol kandidovať ako nezávislý kandidát.

    „Tu je môj komentár k niektorým konšpiračným teóriám o výsledku volieb v Bratislavskom samosprávnom kraji. Milan Ftáčnik bol úspešný, len keď bol spätý so Smerom-SD. Tak sa stal starostom Petržalky a jedenkrát primátorom Bratislavy. O našom prínose by som vedel dlho rozprávať. U jeho voličov sú zastúpení najmä naši voliči Smer-SD. To sú fakty, nie konšpirácie,“ píše Glváč na Facebooku.

    Podľa predsedu bratislavskej krajskej organizácie Smeru voliči Ftáčnika „prekukli“, keď začal špekulovať. „O výsledku je už zbytočné polemizovať, no ak by nemal naše hlasy, nemusel byť ani tretí. Takže si vyprosujem akúkoľvek neúctu voči našim voličom,“ odkázal Glváč Ftáčnikovi.

    Reakcia Milana Ftáčnika na status Martina Glváča, ktorý „lajkla“ aj europoslankyňa Monika Beňová, sa dá nájsť v komentároch pod príspevkom poslanca Smeru a podpredsedu Národnej rady SR.

    „V roku 2014 som kandidoval s podporou Smer-SD opätovne za primátora, ale zvolený som nebol. Príčinou bolo to, že som zdedil po pravicových primátoroch extrémne zadlžené mesto a za štyri roky som ho síce dal do poriadku, ale za cenu prísneho šetrenia. Ľudia nevideli konkrétne výsledky a chýbali im viditeľné pozitívne zmeny, na ktoré väčšinou neboli peniaze. Je pravda, že primátorské voľby boli dva týždne po kauze CT, ale to určite nemalo vplyv,“ odpovedá Ftáčnik Glváčovi.

    Bývalý bratislavský primátor pripomína, že hlasy voličov Smeru by mu na zvolenie nestačili. „Je nutné osloviť aj stredového voliča, ktorý rozumie, že svet nie je iba o bohatých, a dokáže podporiť rozumné riešenia. Ale nepodporuje to, keď vidí korupciu či predražené nákupy na najvyšších miestach (ako napr. CT), ani to, keď ekonomické záujmy sú prednejšie ako výsledok vo voľbách.“

    Ľudia podľa Ftáčnika nechceli v Bratislavskom kraji kandidáta Smeru na poste predsedu kraja, tak sa radšej priklonili k jasnému opozičnému kandidátovi Jurajovi Drobovi. „Ty sám vieš najlepšie, prečo si sa rozhodol poslať podporný list týždeň pred voľbami, a vieš, čo si tým chcel dosiahnuť,“ píše Ftáčnik v závere.

    Nasleduje Glváčova odpoveď. „Bol by som najradšej, keby si zvíťazil, žiaľ, ty najlepšie vieš, že ľudia nie sú hlúpi a vycítia, keď sa na nich niekto usmieva, lebo chce ich hlasy, ale pred ostatnými hovorí inak, že to s nimi nemyslí vážne a nechce mať s nimi nič spoločné. Je to gól do vlastnej brány. Taký bežec je nefér, ktorý útočí na svojich pomocníkov pri trati, že mu dali otrávenú vodu. Myslím, že nás oboch neteší tvoj výsledok,“ píše v inotajoch podpredseda NR SR.

    Posledná odpoveď od Ftáčnika dáva za celou výmenou názorov trpkú bodku a prezrádza aj dôvod, pre ktorý sa rozhodol ísť do krajských volieb ako nezávislý kandidát bez podpory Smeru. „To, prečo som sa rozhodol kandidovať ako nezávislý, bola politika Smeru na najvyššej úrovni, ktorú neviem obhájiť a nemám na ňu ani vplyv. Mám na mysli riešenie korupčných škandálov, predražených nákupov a podobne. Toto prekáža voličom a myslím si, že aj voličom Smeru, a to sa tiež prejavilo na celoslovenských výsledkoch krajských volieb,“ odkazuje Glváčovi Ftáčnik.

    Po tvrdej, ale taktnej odpovedi Milana Ftáčnika Martin Glváč už ďalej v komunikácii na sociálnej sieti nepokračoval.

    M.Ftáčnik komentuje vyjadrenie M.Glváča na sociálnej sieti
    M. Ftáčnik komentuje vyjadrenie M. Glváča na sociálnej sieti

    - Reklama -