Blahu odvolať a dať mu odbornú pomoc, navrhla Nicholsonová potom, ako smerák spochybnil slobodu po ´89. Ako posledná nacistka, jednoduchá deva robí hanbu Slovensku, zaznelo späť

    0
    Lucia Nicholsonová a Ľuboš Blaha (Autor: SITA/TASR)

    Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) nedávno na sociálnej sieti gratuloval všetkým Slovákom, ktorým 17. november ´89 priniesol slobodu a demokraciu, hoci osobne takých príliš veľa nepozná. Je si však istý, že niekoľko stoviek ľudí na Slovensku vďaka novembru prosperuje.

    „Sú to tí, ktorí privatizovali, tí, ktorí vlastnia médiá, tí, čo sú napojení na americkú ambasádu, tí, čo ovládajú finančné skupiny, či tí, čo poprevracali kabáty ako Kiska a podobní oportunisti. Áno, títo majú aj slobodu, aj demokraciu,“ konkretizoval, pričom zvyšné milióny si podľa jeho slov budú musieť počkať na ďalšiu, ľavicovú revolúciu. Viac sme o tom písali TU.

    Na to na svojom profile reagovala Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá sa predtým vyjadrila, že strana SaS a prezident Kiska sú svetlom na konci tunela. „Ak tento istý človek napísal predmetný status a zároveň prisahal na Ústavu SR pri sľube poslanca, potom má vážny problém,“ napísala na sociálnej sieti s tým, že by Blahu mal jeho stranícky šéf Robert Fico stiahnuť z parlamentu a z postu šéfa výboru pre európske záležitosti.

    „Vzápätí by sa mu mali začať venovať odborníci. Aj neomarxistický filozof si zaslúži pomocnú ruku, celkom iste si však nezaslúži byť v parlamente 28 rokov po Nežnej revolúcii,“ dodala poslankyňa a vyzvala ľudí, aby bdeli.

    Odpoveď dotknutého Blahu na seba nenechala dlho čakať. „Ak táto osoba vykonáva funkciu podpredsedníčky parlamentu a zároveň napísala takýto primitívny status, potom má vážny problém. Nie preto, že sa vyjadruje ako kofa na trhu. Ani preto, že obhajuje detskú prácu a jej návrhy zákonov zaváňajú rasizmom a hlásaním nútených prác – ako posledná nacistka,“ pripomenul návrh na štátom preplatenú sterilizáciu obyvateľov rómskych osád.

    Poslanec sa oprel aj do jej vzdelania, ktoré podľa neho nie je predpokladom na takú významnú štátnu funkciu. „Ak ľudia chcú voliť kofy, nech volia kofy. Je to aj ich vizitkou. Ale ak niekto z pozície podpredsedu parlamentu spochybňuje slobodný mandát poslanca, potom je zrelý na okamžité odvolanie,“ smečoval ľavičiar.

    Do svojich úvah zatiahol aj predsedu SaS Richarda Sulíka. „Nebudem vyzývať Sulíka, aby ju stiahol. Lucka mu do jeho prostoduchého hnedého ,liberalizmu' plne pasuje. A nebudem ju ani posielať k psychiatrovi, to je pod moju úroveň. Ale poslanci parlamentu by sa mali zamyslieť, či chcú, aby takáto jednoduchá deva robila hanbu Slovensku vo vedení NR SR,“ navrhol Blaha.

    „Vzniká nám tu čosi, čo politológia dosiaľ nepoznala – liberálni fašisti. Netolerantní, nenávistní, hlúpi a hnedí. S liberálmi ich spája len viera v trhy a oslava individualizmu. Vo všetkom ostatnom sa podobajú viac na Mussoliniho než na Johna Stuarta Milla,“ poukázal na svoju sčítanosť a politologické vzdelanie.

    - Reklama -