VIDEO Známy kňaz Kuffa sa pustil do Bruselu: Vyhrážali sa mi tam. Nech ma aj zavrú! Vráťme im túto podlú ideológiu

    0
    Marián Kuffa (Autor: Reprofoto: Youtube/sdzr sdzr)

    Rímskokatolícky kňaz Marián Kuffa, ktorý pôsobí od roku 1994 v Žakovciach, prirovnal vo svojej prednáške v kostole Istanbulský dohovor ku Trójskemu koňovi. „Kto ho priniesol na Slovensko? Pani ministerka, ktorá ho v roku 2011 podpísala, dala súhlas, že nám môžu z Bruselu priblížiť Trójskeho koňa k hranici Slovenskej republiky. Ľudia, ktorí hlasovali protiústavne, sú dnes za gender ideológiu,“ povedal Kuffa s porovnaním o tom, že hradby Slovenskej republiky sú zákony a ústava, ktoré, našťastie, ešte neboli porušené.

    „Žiadne referendum o Istanbulskom dohovore nebolo. Nebola ani len odborná diskusia. Preskočili demokratický spôsob,“ zdôrazňoval známy kňaz s tým, že gender ideológia je granát namierený proti rodine, Slovensku, svetu a Bohu.

    V Bruseli sa mi trikrát vyhrážali

    Kuffa dokonca konštatoval, že sa mu pre jeho kritické reči o Istanbulskom dohovore aj vyhrážali. „Jeden deň nemáme Istanbulský dohovor, ráno sa zobudíme a gender je záväzný a za tieto reči, ktoré teraz ja hovorím, ma zavrú. Pocestujem prvý do basy, ale nebojím sa. Už sa mi v Bruseli trikrát vyhrážali. Polícia ma vyšetrovala, aby som svoje reči odvolal. Kto má odvahu, nech ma zavrie,“ odkázal Kuffa a dodal: „Podlá ideológia je ideológia gender a to musíme vrátiť naspäť do Bruselu.“

    Už počas leta sa o Isnabulskom dohovore viedla na slovenskej politickej scéne debata, pričom hnutie Obyčajných ľudí žiadalo vládu, aby nepodpísala kontroverzný dohovor. Nakoniec sa SNS vyjadrila, že tento dohovor nepodporí. Predseda SNS Andrej Danko na margo Istanbulského dohovoru, ktorý sa týka predchádzania násiliu voči ženám a domácemu násiliu, uviedol, že presadzuje ideológiu, ktorá tvrdí, že pohlavie môže mať človek opačné ako rod. „Všetci vieme, že je to vedecký nezmysel. Rod nie je len 'súbor rolí' či 'sociálny konštrukt', ktorý nemá súvis s biologickým pohlavím,” zdôraznil Danko, ktorý podľa jeho slov nikdy nebude súhlasiť s experimentmi na deťoch.  „Rod si nikto nevyberá podľa toho, ako sa cíti,” doplnil.  Viac sme o tom písali TU a TU.

    Dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu, tzv. Istanbulský dohovor (ďalej Dohovor) vyvolal rôzne kontroverzné reakcie. A to nielen na Slovensku. Napriek tomu, že bol ministrami podpísaný už v roku 2011, doteraz ho v parlamentoch neratifikovala polovica členských krajín EÚ a dokonca ani Nemecko.

    - Reklama -