VIDEO Mladíci hrozili znásilnením sporo odetej Rakúšanke. Známy prípad má dohru

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Ako už redakcia servera Parlamentné listy uviedla v prvej polovici októbra, rakúsky fotograf českého pôvodu Thomas Busek sa na konci tohto leta vypravil so svojou priateľkou k prírodnému jazeru neďaleko Breitenfurtu. Namiesto toho, aby si užili dozvuky končiaceho sa leta, si odniesli veľmi traumatizujúci zážitok. Ich „previnenie“ v očiach mladíkov s imigrantským pozadím spočívalo v tom, že Buskova priateľka si vyzliekla horný diel svojich bikín.

    Samozvaní ochrancovia „dobrých mravov“ sa priblížili k dvojici a začali ju slovne urážať a vyzývať, aby sa mladá žena zahalila. Busek argumentoval, že žijú v slobodnej krajine, kde nie je odhaľovanie pri vode zakázané. Sebavedomí mladíci však nepripustili žiadnu diskusiu a začali sa vyhrážať, že ak sa nezahalí, tak za seba nemôžu ručiť a hrozí jej znásilnenie. Potom nasledovala okrem slovnej aj drobná fyzická potýčka.

    V jednej chvíli všetko smerovalo k tomu, že Busek skončí vo vode pod vysokou skalnou stenou. Ale zrejme vďaka prítomnosti ďalších ľudí v okolí nemala ostrá výmena názorov tragickejšie následky. Incidentu venovali značnú pozornosť médiá a natočené video sa stalo hitom sociálnych sietí. Samotný Busek konštatoval, že nechápe, ako sa niečo také môže stať v západoeurópskej krajine v 21. storočí. 

    Na sociálnych sieťach prevládal názor, že agresorom všetko prejde bez následkov. V tomto smere sa však rakúski diskutéri mýlili. Polícia sa rozhodla konať a v médiách boli v ostatných dňoch zverejnené fotografie všetkých členov agresívnej prisťahovaleckej skupiny. Len o niekoľko hodín neskôr sa polícii podarilo väčšinu z nich dolapiť. Aktuálne prebiehajú podľa servera Nachrichten.at výsluchy štyroch doposiaľ zaistených páchateľov.

    - Reklama -