FOTO Ako Kiska v Mexiku vzťahy rozvíja

    0
    Andrej Kiska s mexickým prezidentom Enriquem Pena Nietom (Autor: ReproFoto: Facebook/Andrej Kiska)
    Slovenská hlava štátu sa so zážitkami z oficiálnej návštevy Mexika podelila na svojom oficiálnom facebookovom profile. Kiska sa v komentári k niekoľkým fotkám nezabudol posťažovať, že sa jeho odlet zdržal pre technické problémy vládneho lietadla.  
     
    „Napriek poruche vládneho špeciálu a 11-hodinovému meškaniu odletu som včera absolvoval prvý deň oficiálnej návštevy Mexika. V minulosti som bol v tejto pohostinnej krajine na dovolenke, tentokrát tu strávim 2,5 dní plných rokovaní,“ hlásil Kiska na Facebooku v stredu ráno. 
     
    Prezident pripomenul zemetrasenie, ktoré zasiahlo Mexiko pred pár mesiacmi a povedal, že Slovensko finančne pomôže pri obnove zničených nemocníc, škôl a infraštruktúry v Mexico City. Kiska vyzdvihol komunitu Slovákov, ktorí žijú, pracujú a študujú v Mexiku. V závere statusu láka prezident fanúšikov na svoj profil na Instagrame. 
     
    Mexický prezident Enrique Peña Nieto sa s Andrejom Kiskom zhodli, že obe krajiny sú závislé od silných obchodných partnerov – z pohľadu Slovenska je to EÚ, z pohľadu Mexika ide o USA. Kiska pricestoval na niekoľkodňovú štátnu návštevu Spojených štátov mexických na pozvanie prezidenta Enriqueho Peñu Nieta. Ide vôbec o prvú štátnu návštevu slovenského prezidenta v Mexiku.
     
     
    autor: top/TASR
    - Reklama -