Kažimír je podľa mesačníka The Banker ministrom financií Európy za rok 2018

    0
    Minister financií SR Peter Kažimír (Autor: SITA)

    Magazín vo svojom hodnotení ocenil prácu Kažimíra. Odkedy sa stal v roku 2012 ministrom financií, došlo k výraznému oživeniu slovenskej ekonomiky. Podarilo sa tiež výrazne znížiť deficit SR zo 4,3 % hrubého domáceho produktu (HDP) v roku 2012 až na plánovanú úroveň 0,83 % HDP v tomto roku.

    “Som rád, že naše úspechy ocenili aj v zahraničí. Je to výsledok nášho snaženia, ale aj skutočnosti, že v rámci Európy sme pre ostatných rovnocenným partnerom, ktorý dokázal svoje postavenie. Samozrejme, je to aj záväzok do budúcnosti,” reagoval Kažimír.

    The Banker vyzdvihol rast slovenskej ekonomiky, ktorý v roku 2016 dosiahol 3,3 % a na rovnakej úrovni by mal byť podľa očakávaní MMF aj v roku 2017. V aktuálnom roku by mala ekonomika rásť 3,7-% tempom.

    “Verím, že našej ekonomike sa bude dariť aj v budúcnosti, a to najmä vďaka investíciám v automobilovom priemysle a technologickým inováciám,” doplnil minister.

    Rozhodnutie udeliť cenu Kažimírovi je výsledkom hodnotenia redakčného tímu časopisu The Banker, ako aj prieskumu medzi vplyvnými európskymi bankármi a ekonómami. V minulosti boli medzi ocenenými napríklad írsky minister Michael Noonan či lotyšská ministerka Dana Reizniece – Ozola.

    Časopis The Banker vychádza od roku 1926 a svojich čitateľov má vo viac ako 180 krajinách sveta. Od roku 1996 ho vydáva Financial Times Business. Mesačník prináša pravidelne najdôležitejšie správy z oblasti retailového a firemného bankovníctva, informuje o technologickom rozvoji, produktových inováciách, vývoji softvéru, uvádza profily jednotlivých krajín a komentáre a názory medzinárodne uznávaných expertov.

    - Reklama -