My všetci v Izraeli oceňujeme vzťah AfD k judaizmu, prekvapivo komentuje bývalý špičkový agent Mosadu

    0
    Izraelská vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Dnes 91-ročný Rafi Ejtan vo videozázname zverejnenom na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook uviedol, že “my všetci v Izraeli oceňujeme vzťah AfD k judaizmu”. Dodal, že namiesto toho, aby strana bola alternatívou pre Nemecko, mohla by sa stať alternatívou pre celú Európu.

    Podľa správ izraelských médií Ejtan po nemecky na svojej stránke na Facebooku napísal, že “moslimský svet a jeho kultúra sú veľmi odlišné od tých na Západe”. “Všade, kde sú dnes moslimovia, v akejkoľvek európskej krajine, všade možno očakávať násilie a teror – práve pre tieto rozdiely,” dodal.

    AP poznamenala, že Ejtan, ktorý bol aj členom izraelskej vlády, v prípade AfD zrejme schvaľuje jej tvrdý postoj proti moslimským prisťahovalcom. 

    Izraelský veľvyslanec v Nemecku Jeremy Issacharoff odsúdil Ejtanovo vyhlásenie a označil ho za “smutné a hanebné”. Dodal, že “ťažko uveriť”, že “ten, kto dolapil nacistického zločinca Adolfa Eichmanna a vydal ho do rúk spravodlivosti Izraela, je schopný chváliť nemecké pravicové elementy, ktoré si cenia nacistickú minulosť.”

    - Reklama -