Sme svedkami toho najhrubšieho a najbeštiálnejšieho zastrašovania, hovorí Sulík o vražde novinára

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)
    Sulík pripomenul, že skutočný motív vraždy dvojice mladých ľudí zostáva nejasný. “Sme svedkami toho najhrubšieho a najbeštiálnejšieho zastrašovania a to nielen novinárov, ale aj všetkých občanov Slovenska, ktorí bojujú proti organizovanému zločinu,” povedal Sulík. Doplnil, že je v najvyššom záujme občanov krajiny, aby páchateľ alebo páchatelia boli vypátraní a postavení pred súd.
     
    Strana očakáva, že policajti a prokurátori nebudú stáť na strane vrahov. Sulík pritom poukázal na prípad Róberta Remiáša. “V žiadnom prípade takýto vývoj, ako tu bol v 90. rokoch minulého storočia, nesmieme dopustiť,” dodal.
     
    Policajný prezident Tibor Gašpar informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy, boli pravdepodobne príčinou smrti investigatívneho novinára portálu aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Na pondelkovom brífingu tiež uviedol, že čas smrti sa predpokladá niekedy od štvrtka (22.2.) do nedele (25.2.). Pravdepodobne to bola dvojnásobná úkladná vražda, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.
     
    - Reklama -