Desiatky policajtov prehľadávajú les za Veľkou Mačou, kde zavraždili Kuciaka a jeho snúbenicu. Stromy sú označené šípkami!

    0
    Spomienka na Jána Kuciaka (Autor: TASR)

    Podľa informácií televízie Markíza prehľadávajú policajti Mačiansky háj, ktorý sa nachádza v blízkosti rodinného domu, kde zastrelili investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.

    Na mieste je niekoľko desiatok policajtov. Mali by tam byť policaji z Národnej kriminálnej agentúry, ako aj z okresného riaditeľstva v Galante a krajského riaditeľstva v Trnave. Podľa informácií televízie hľadajú vražednú zbraň. Niektoré chodníky a cestičky v lese sú postriekané oranžovým sprejom a označené šípkami. Policajti tak pravdepodobne označili možnú trasu páchateľa alebo páchateľov. 

    V lese pri obci Veľká Mača (okr. Galanta) polícia v utorok vykonala operatívnu akciu zameranú na zaistenie prípadných ďalších dôkazov. Pre TASR to za Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

    “Ide o operatívnu akciu polície zameranú na zistenie a zaistenie prípadných ďalších dôkazov. V tomto štádiu konania nebude bližšie akciu komentovať, ani sa k nej vyjadrovať,” povedala Predajňová.

    Kuciaka a jeho partnerku podľa prokurátora zavraždili v rozmedzí piatich minút. „Bol zadokumentovaný pohyb pravdepodobného páchateľa,“ informoval prokurátor špeciálnej prokuratúry. 
     
    Na mieste činu neboli údajne žiadne stopy po násilí a z domu nič nezmizlo. „Neboli zistené stopy zápasu a nebolo nič odcudzené. To naznačuje, že šlo o vraždu na objednávku,“ povedal prokurátor. 
     
    Novinár bol podľa zverejnených informácií popravený dvomi výstrelmi do srdca a jeho partnerka podľahla jednému výstrelu. Na vraždu použili krátku guľovú zbraň ráže deväť milimetrov. Viac sme o tom písali TU.
    - Reklama -