Zeman navštívi na budúci týždeň Slovensko, s Kiskom sa stretne v Tatrách

    0
    Český prezident Miloš Zeman a slovenský prezident Andrej Kiska v Prezidentskom paláci v Bratislave 12. decembra 2017 (Autor: TASR - Pavel Neubauer)

    “Český prezident navštívi Slovenskú republiku v dňoch 4.-6. apríla,” uviedol Krpelan.

    Návšteva sa však nebude konať v Bratislave. Zeman za svojím kolegom Andrejom Kiskom pocestuje do slovenských veľhôr. “Prezidenti sa stretnú vo Vysokých Tatrách,” spresnil hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček.

    Svoju poslednú zahraničnú cestu v prvom funkčnom období Zeman absolvoval vlani v decembri. Išlo takisto o návštevu na Slovenska.

    Pellegrini do Česka

    Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) plánuje navštíviť Českú republiku. Informoval o tom vo štvrtok Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. O termíne návštevy bude médiá informovať vopred, hneď ako budú dohodnuté všetky detaily.

    Premiér, ktorého vymenoval prezident Andrej Kiska do funkcie 22. marca, tak dodrží tradíciu, ktorá vznikla po rozdelení Československa. Prvá oficiálna zahraničná cesta nového slovenského ústavného činiteľa smeruje k západným susedom, v prípade českého ústavného činiteľa naopak.

    - Reklama -