V Taliansku otvoria škôlku, kde úplne zrušia pohlavia. Na učiteľov bude dohliadať vysokoškolská mládež

    0
    Ilustračné foto. Foto: TASR

    Žiadne ružové a modré zásterky ani hry s autíčkami pre chlapcov a s kuchynkami pre dievčatá. Žiadna „chlapčenská alebo dievčenská“ hra. Rovnosť pohlaví bude pravidlom inovatívnej a revolučnej zmeny výchovy.

    Rovnosť pohlaví má byť pritom len jedným z prvkov revolučnej zmeny predškolskej výchovy, ktorá má byť pod dozorom študentov. Turínska univerzita sa chce inšpirovať najmä v krajinách severnej Európy, kde sú podobné experimenty so škôlkarmi štandardom.

    Cieľom je „zlepšiť vnútornú pohodu“ a prijať inovatívne metódy. Experimentálnou formou bude vedené aj vzdelávanie učňov, ktorí majú ako vychovávatelia v škôlke pôsobiť. V škôlke sa budú pri deťoch striedať aj rôzne organizácie, ktoré podporujú detské aktivity. Tie majú viesť predovšetkým k „dekonštrukcii stereotypov“, k rešpektu k druhým alebo napríklad k starostlivosti o životné prostredie.

    Škôlka by sa mala za pomoci mnohých grantov z verejných prostriedkov vybudovať z bývalej policajnej stanice len pár metrov od univerzitného kampusu. Kapacita revolučného predškolského zariadenia má byť dvadsať až tridsať detí.

    Akcia má nadšenú podporu turínskej starostky Chiary Appendinovej, ktorá zastupuje ľavicové Hnutie piatich hviezd. Tá podporuje všetko pokrokové a netradičné, bohatú inšpiráciu nachádza najmä v komunite imigrantov. Preslávila sa osobnou účasťou na moslimských modlitbách, propagovaním halal potravín, usporadúvaním najrôznejších islamských kongresov či dokonca podporou založenia islamskej banky fungujúcej podľa pravidiel Koránu.

    Turín je za jej vlády tiež na čele podpory LGBT komunity, konajú sa tam veľkolepé pochody hrdosti, gay pride. Založenie bezpohlavnej škôlky je tak ďalším príspevkom k tejto politike.

    Celý text si môžete v taliančine prečítať TU.

    - Reklama -