Kotlebovci majú v parlamente posilu – muža odsúdeného za násilné trestné činy

    0
    Popularita strany Mariana Kotlebu je na vzostupe (Autor: TASR)

    Pre poslanca ĽSNS Stanislava Drobného začal pracovať ako asistent Peter Bahno. Vyplýva to zo zmluvy v centrálnom registri a zverejnený je aj na webstránke nrsr.sk. Bahno tak bude druhým asistentom po Bohumilovi Behanovi, ktorý pracuje pre poslanca Drobného, pričom zarobí tisíc eur mesačne (spolu 23-tisíc eur).

    Ako informuje portál aktuality.sk, asistent Bahno sa spomínal už minulý rok v súvislosti so župnými voľbami, keď zastupoval ĽSNS v krajskej volebnej komisii v Banskej Bystrici, pričom tejto komisii aj šéfoval.

    Odsúdený za násilné trestné činy

    Bahna však v októbri 2013 Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal za vinného z prečinu ublíženia na zdraví, pokusu zločinu ublíženia na zdraví, prečinu výtržníctva a zo zločinu obmedzovania osobnej slobody vo forme spolupáchateľstva. Súd mu dokonca vymeral trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú lehotu päť rokov a nariadil mu tiež uhradiť spôsobenú škodu.

    „Okrem toho mal v spolupráci s probačným úradníkom absolvovať program sociálneho výcviku alebo iný výchovný program. Keďže rozhodnutie súdu nadobudlo právoplatnosť 23. októbra 2013, Bahno je ešte stále v podmienke,“ píše portál.

    Podpredseda ĽSNS Milan Uhrík hovorí, že sa s Bahnom o jeho minulosti rozprávali. „Nikto nie je taký dobrý, aby nemal chyby, ani taký zlý, aby sa na nič nehodil. S pánom Bahnom máme jeho minulosť odkomunikovanú a vyjasnenú. Svoju prácu si v súčasnosti robí dobre,“ odpovedal na otázky aktuality.sk Uhrík.

    - Reklama -