VIDEO Fica som pochválil a podal by som mu ruku. Kto podporí Boží zákon, toho podporím aj ja, hovorí k návrhu ĽSNS kňaz Kuffa

0
Marián Kuffa (Autor: OS)

V utorok ste sa zúčastnili tichej demonštrácie Nemý výkrik pred parlamentom za podporu Kotlebovho návrhu na sprísnenie interrupcií. Prečo ste sa rozhodli podporiť tento návrh?

Nerozlišoval som, kto tento návrh podáva. Kto však podporí Boží zákon, ktorý je tu niekoľkotisíc rokov a ktorý hovorí, že nezabiješ, toho podporím aj ja.

Návrh je kritizovaný najmä preto, že ho predkladajú kotlebovci, pričom zaznieva aj to, že by iní poslanci nemali hlasovať s extrémistami či fašistami.

Predložte tento zákon vy a ja ho podporím. To je moja odpoveď. Kto predloží takýto zákon, toho podporím a prídem za ním do parlamentu. Nezabiješ platí pre každého. Rečí už bolo dosť a medzitým sa zabíjajú deti. Každý deň odsúvame tento problém. Každý deň sa zabije 20 detí a my len kecáme a kecáme, a zabíjame.

Keď si niekto myslí, že súdim ženy, ktoré spáchali potrat, tak sa mýli. Dokazujem to svojím životom. Ja sa o také ženy starám. Nikto tu nehovorí o postabortívnom syndróme, ale ja ho poznám. Tieto ženy musím utešovať a presviedčať, že im Pán Boh odpustí, ak robia pokánie. Pokánie je oprava toho, čo som pokazil. Ak v pokore priznám, že som niečo pokazil, až vtedy to môžem opravovať.

V parlamentnej rozprave vystúpila aj poslankyňa ĽSNS Natália Grausová, ktorá v minulosti podstúpila interrupciu. Hovorila v mene žien, ktoré boli na potrate a hovorila tak krásne a s takou krásnou pokorou, že som jej musel zatlieskať. Nie pre to, čo urobila, ale preto, ako to vidí s odstupom času. Tak to vidí s odstupom času viacero žien. Ako to viem? Spovedám takéto ženy.

Zákon možno v parlamentne neprejde. Myslíte si, že verejným tlakom či tichými demonštráciami dosiahnete opak?

Prorok Jeremiáš nikoho nezískal, nikoho neobrátil a ani nikoho nepresvedčil, napriek tomu mal pravdu. Pravda nie je tam, kde je väčšina. Pravda je tam, kde je Boh. Ja som sa prišiel verejne s reverendou postaviť na stranu, kde je Boh. Keď kričali, či to nie je proti láske, tak hovorím, že zabitie je proti láske. Ak nejaká politická strana predloží zákon, vďaka ktorému zachránime aspoň štyritisíc päťsto detí ročne, tak stojím za ňou. Takmer 30 rokov to dosvedčujem svojím životom. Nezachránim všetkých bezdomovcov, ktorých je zhruba tridsaťtisíc. Pomôžem možno maximálne 300 bezdomovcom, ale aj tak to neprestanem robiť.

Čakali by ste väčšiu angažovanosť kresťanských politikov, ktorí sú v parlamente, v týchto otázkach?

Som veľmi sklamaný z kresťanských politikov v parlamente. Po tejto skúsenosti budem ľuďom odporúčať, aby volili takých politikov, ktorí sú otvorene proti potratom. To platí aj v prípade prezidenta. Budem ľuďom zároveň odporúčať, aby volili takých politikov, ktorí sú aj proti Istanbulskému dohovoru a proti gender ideológii, ktorá je v rozpore s Bohom, vedou a samotnou prírodou.

Keby teda prišlo k predčasným voľbám alebo budú voľby v riadnom termíne, tak by ste podporili ĽSNS?

Ja nie som politik a nehovorím o voľbách. To nech povedia zodpovední politici. Ja sa nevyjadrujem ani k tomu, akú stranu majú ľudia voliť a akú nie, pretože nie som farárom pre jednu stranu. Nehovorím politicky, ale hodnotovo. Pozývam všetkých politikov bojovať za hodnoty. Páčilo sa mi heslo amerického prezidenta Ronalda Reagana, ktorý povedal: Všimol som si, že všetcí tí, ktorí sú dnes proti potratom, sa už narodili.

Predseda KDH Alojoz Hlina povedal, že na sprísnenie potratov, nepotrebujú kresťania pomoc od fašistov. Čo si o tom myslíte?

Rečičiek už bolo dosť. Desať miliónov vlakových súprav krásnych rečí nezaváži toľko, koľko jeden gram dobrého skutku. Radostná správa je, že aj pokus sa počíta. Aj keď sa niekto o niečo pokúsi v parlamente, tak mu to Boh zaráta, akokeby sa to uskutočnilo.

Protestovali ste proti ratifikácii Istanbulského dohovoru. Nakoniec jeho ratifikáciu odmietol vo februári vtedajší premiér Robert Fico. Ste spokojný s tým, ako sa to nakoniec skončilo?

Ešte sa to neskončilo. Pána Fica som však pochválil, lebo odvážne povedal, že za jeho vlády nebude podporený Istanbulský dohovor a gender ideológia. Keby som sa s ním raz stretol aj osobne, tak by som mu za túto vec podal ruku.

Často kritizujete aj Európsku úniu. O Istanbulskom dohovore ste hovorili ako Trójskom koňovi, ktorý nám sem chce EÚ v podobe gender ideológie priniesť.

Európsku úniu nekritizujem za to, že existuje, ale iba za to, ak niečo zlé robí. Rozlišujem hriech a hriešnikov. Nenávidím hriech, ale milujem hriešnika. To platí aj v prípade Európskej únie. Nenávidím jej blbosti, ale Európsku úniu mám v podstate rád. Keď som vedel povedať vrahovi, že zle žije, či zlodejovi, tak prečo by som nevedel povedať odvážne aj iným, ak zle žijú? Nesúdim nikoho, na to tu bude Boh, ale ja musím vyjadriť jasne svoj postoj.

{video id=”15″ /}

- Reklama -