Medzinárodná delegácia k nám príde mapovať chudobu. Politici sa tvária, že neexistuje, hovorí opozičná poslankyňa

    0
    Soňa Gaborčáková (OĽaNO - NOVA) (Autor: Facebook/ Soňa Gaborčáková)

    Budúci týždeň organizuje Sieť proti chudobe na Slovensku podujatie EMIN 2. Ide o aktivitu, v rámci ktorej medzinárodná delegácia EMIN Europe cestuje autobusom naprieč Európou s cieľom mapovať chudobu. Delegácia na Slovensku bude filmovať chudobu.

    Ambasádorkou tejto aktivity sa stala opozičná poslankyňa Obyčajných ľudí Soňa Gaborčáková. „Oslovila ma predsedníčka Siete proti chudobe na Slovensku Anka Galovičová, keďže o mne vedela, že sa dlhé roky venujem charite a že mi je blízka problematika chudoby,“ ozrejmila pre Parlamentné listy svoju účasť na akcii poslankyňa.

    Gaborčáková: Pred chudobou by sme si ale nemali zatvárať oči

    „Vďaka tomuto medzinárodnému projektu uvidíme chudobu pravdivo a bez skreslenia. Uvedomujem si, že po tomto monitorovaní chudoby medzinárodným tímom naberie táto problematika iný pohľad a bude potrebné pripraviť nové riešenia. Opäť ďalší kúsok do mozaiky s cieľom, aby sme na Slovensku zatočili s chudobou,“ dodala Gaborčáková.

    Celý projekt financuje Európska komisia a vyvrcholí budúci piatok v kinosále parlamentu, kde bude delegácia premietať film “Je chudoba na Slovenku?”. Po filme bude diskusia a následne vystúpia deti z Domu sv. Anny zo Starej Ľubovne. Vo štvrtok absolvuje na pozvanie poslankyne delegácia večeru v útulku sv. Lujzy de Marrilac s bezdomovcami, kde bude aj lekár prof. Vladimír Krčméry, Igor Matovič a Veronika Remišová.

    „Európa je v porovnaní s Afrikou bohatá, napriek tomu tu existuje chudoba. Každý politik sa však tvári, že to tak nie je, lebo by to nebola pre neho dobrá vizitka. Radšej sa teda tvári, že robí dobrú sociálnu politiku. Pred chudobou by sme si ale nemali zatvárať oči. Týka sa až 650-tisíc ľudí na Slovensku,“ uzavrela poslankyňa za OĽaNO.

    - Reklama -