Polícia zatkla Mariana Kočnera

    0
    Podnikateľ Marián Kočner (Autor: TASR)

    Podnikateľ, ktorý bol roky beztrestný napriek viacerým vážnym podozreniam, je podozrivý z falšovania zmeniek voči televízii Markíza. Informuje o tom Denník N, ktorému to potvrdil zdroj z prostredia polície aj prokuratúry.

    S Kočnerom teraz vyšetrovateľ urobí prvotné úkony a bude rozhodovať o tom, či podá návrh na vzatie do väzby. Ak sa s tým prokuratúra stotožní, o umiestnení podnikateľa bude rozhodovať súd.

    Podnikateľ je obvinený v prípade Gatex aj v prípade vratiek DPH v súvislosti s prevodmi nehnuteľností na Donovaloch. Nedávno polícia začala stíhanie vo veci aj pre zmenky voči Televízii Markíza. Podnikateľa v ňom pomenovali ako podozrivého, obvinenie vtedy ešte nevzniesla. O Kočnerovi písal aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak. Tomu sa Kočner vyhrážal, že o ňom a o jeho rodine bude zisťovať informácie. Polícia to ako trestný čin nevyhodnotila

    Polícia potvrdila, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v stredu podnikateľa Mariana K. V súčasnosti sú so zadržaným vykonávané procesné úkony.

    “O ďalšom postupe rozhodne vyšetrovateľ v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na vyššie uvedené nie je v súčasnosti možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie,” informovala polícia na sociálnej sieti.

    Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) taktiež potvrdil, že podnikateľa Mariana Kočnera v stredu zadržali vo veci týkajúcej sa zmeniek.

    “V súčasnosti sa realizujú úkony, preto sa nebudeme k veci vyjadrovať,” uviedla ďalej pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

    - Reklama -