Čarnogurského advokátska kancelária podáva trestné oznámenie na Havrana. Za článok o kňazovi Kuffovi

    0
    Michal Havran (Autor: TASR)

    Na svojej internetovej stránke to uvádza portál webnoviny.sk. Ide o článok s názvom Pošlite Kuffu do cirkusu, v ktorom nazval Pannu Máriu „Barbie“ či urazil Ježiša Krista. Za všetkým má byť vyjadrenie kňaza Mariána Kuffu k novele zákona z dielne Kotlebovej ĽSNS o sprísnení interrupcií, ktorú podporuje. Viac sme k tejto téme písali TU.

    „Autor vystupujúci pod menom Michal Havran hanobí v článku kresťanstvo a kresťanov. Z článku sála pýcha a nadraďovanie extrémistických názorov autora nad názory všetkých veriacich kresťanov. Autor sa postavil proti Bohu kresťanov a proti Ježišovi Kristovi. Článok autora je nielen nemorálny, ale aj protiprávny. Jeho zverejnením bol spáchaný trestný čin,“ uviedol Ján Čarnogurský mladší, ktorý je iniciátorom trestného oznámenia. Jeho otec Ján Čarnogurský je bývalý slovenský premiér, ktorý hájil farby KDH.

    Ako dodal Ján Čarnogurský, autor môže iba dúfať, že ho nestihne trest Boží, ale iba trest zo strany štátnej moci. Ako ďalej spomína, „je možné očakávať, že v ďalších článkoch autor bude svoje nenávistné postoje iba stupňovať a pokiaľ ho štátna moc nezastaví, vyzve na vraždenie kresťanov a na ďalšie podobné perzekúcie všetkých, ktorí nezdieľajú autorove choré názory. Všetko miernejšie namierené protikresťansky už autor skúsil. Žiadame, aby štátna moc zamedzila ďalším podobným štvavým a extrémistickým vyjadreniam, hanobiacim kresťanstvo, kresťanov a kresťanské symboly“.

    Celý text trestného oznámenia si môžete prečítať TU.

    - Reklama -