Ak to bude potrebné, zavedieme hraničné kontroly, vyhlásil Babiš

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    “Nemecko dalo jasne najavo, že ten, kto sa vylodí v Taliansku alebo v Grécku, nemá právo vybrať si žiť v Nemecku. Snáď to Taliansko a Grécko pochopia a zatvoria hranice,” napísal predseda vlády ČR na Twitteri.

    Česká strana je pripravená prijať opatrenia, ak by v dôsledku zavedenia nových opatrení Nemeckom došlo k presmerovaniu utečeneckých trás vedúcich inak do Bavorska alebo Saska.

    “Ak to bude potrebné, zavedieme hraničné kontroly,” vyhlásil v utorok český premiér. Rokovania s Nemeckom o dohode, ktorá by viedla k urýchlenému vracaniu migrantov a utečencov, už predtým Babiš jednoznačne odmietol.

    Babiš označil za absurdnú pomoc migrantom posádkami  plavidiel v Stredozemnom mori a zdôraznil, že ľuďom treba pomáhať predovšetkým v ich domovských krajinách, napríklad rokovať s Nigériou. Súčasne deklaroval ochotu Prahy pomôcť materiálne a finančne.

    “Ak by boli na úteku pred vojnou, tak im treba pomôcť, ale tí ľudia si zaplatili nádej na lepší život. A pokiaľ lietajú do Tripolisu, aby následne zaplatili pašerákom cestu loďou, tak je to nenormálne a je potreba vyslať jasný signál,” konštatoval český premiér v inom tvíte.

    - Reklama -