Okamura navrhol zásah proti Georgeovi Sorosovi

    0
    George Soros (Autor: TASR)

    Ako prvá prišla na rad údajná nová migračná trasa, ktorá vedie cez Španielsko. Okamura povedal, že migrácia je súčasťou plánu súčasnej Európskej únie, lebo základom pre jej vedenie je multikulturalizmus a globálny svet. Politici, ktorí nechcú prijímať migrantov, majú podľa neho dve možnosti. Buď kapitulujú a nakoniec migrantov v nejakej forme prijmú, alebo povedia jasné nie a to bude koniec súčasnej podoby Európskej únie. Akcie Ligy severu v Taliansku podľa Okamuru spôsobili EÚ problém, kam umiestniť utečencov, a teraz sa vraj ponúkajú socialistické vlády, ktoré majú rovnakú agendu ako Európska únia.

    Český premiér Andrej Babiš vraj pre popularitu prevzal rétoriku SPD. Ale aj on sa vraj bude musieť rozhodnúť, čo urobí v súvislosti s migrantmi. Okamura zdôrazňuje, že Babišov biznis záleží na dotáciách z EÚ, a tvrdí, že jasné nie prijímaniu migrantov by v tejto chvíli znamenalo výstup z Únie. A Babiš vraj klame, keď ide o tzv. Dublin IV a uznesenie OSN z Marakéša, keď vraj v Česku tvrdí, že je proti nelegálnej migrácii, ale zároveň spolupracuje s týmito organizáciami na zlegalizovaní migrácie.

    Predseda SPD ďalej poznamenal, že tí, ktorí sa plavia cez Stredozemné more, nie sú utečenci, ale ekonomickí migranti, čo je vraj zrejmé aj z toho, do akých krajín sa chcú dostať. Spomenul loď pri brehoch Líbye, na ktorej sú podľa neho migranti z Egypta. „V Egypte je vojna? V Egypte nie je vojna,“ povedal Okamura. Uznáva, že krajiny, z ktorých migranti pochádzajú, sú chudobné, ale za to si podľa neho môžu sami. Zdôrazňuje, že stále platí dublinský systém a že Francúzsko, Nemecko alebo aj Španielsko ho porušujú. „Pracujúci český občan musí dodržiavať zákony a teraz sú tu hordy nezákonných migrantov, ktorí nemusia dodržiavať vôbec nič,“ hrmel Okamura. Cesta, ktorú zvolilo Francúzsko alebo Nemecko, je podľa neho cesta do pekiel, lebo tým sa len ukazuje, že v EÚ sa zákony dodržiavať nemusia.

    Potom bola reč o miliardárovi Sorosovi. Predseda SPD spomenul slovenského prezidenta Andreja Kisku, ktorý sa so Sorosom takisto stretol. Neprekáža mu, že sa politici s miliardárom stretávajú, ale to, že to zamlčujú. Soros vraj ovplyvňuje svetovú a českú politiku prostredníctvom svojich neziskoviek. A médiá ním sponzorované vraj vedú štvavú kampaň proti vlasteneckým stranám, medzi ktoré radí Okamura aj SPD. „Nech sa vie, odkiaľ vietor fúka,“ opisuje predseda SPD svoj návrh, aby médiá, ktoré získajú viac ako pol milióna českých korún zo zahraničných zdrojov, museli tento fakt viditeľne uviesť na úvodných stránkach svojich webov. A pokiaľ ide o financovanie politických neziskoviek z peňazí daňových poplatníkov, to by Okamura zrušil úplne.

    - Reklama -