VIDEO Po Hutkovi prišiel s novou politickou piesňou aj Tomáš Klus: Pravda je žezlom v rukách klamára, ruská klaka

    0
    Tomáš Klus na demonštrácii proti Andrejovi Babišovi „Prečo? Preto!“ (Autor: Hans Štembera)

    Nedávno vzbudil spevák Tomáš Klus značnú pozornosť tým, že vyhlásil bojkot českého predsedu vlády Andreja Babiša a Agrofertu. Ten je dočasne odložený v trustovom fonde premiéra, ale Klus sa aj tak odmieta zúčastňovať na akciách, na ktorých sa Agrofert finančne podieľa. Ku Klusovi sa zakrátko pridali spevák a herec Jiří Macháček, kuchárka Kamu, herec Václav Neužil a ďalší.

    Klus však nezostal len pri bojkote Babiša. Rozhodol sa napísať novú pieseň, v ktorej s Babišom zúčtoval. Českú republiku v nej vykreslil ako krajinu, ktorá trpí pod žezlom klamára, ktorý považuje štát za firmu. Týmito slovami Klus opísal práve Babiša.

    „Tak je z krásné země slyšet nářek. To jak je proti sobě štvaný lid. Pravda je tu žezlem v rukou lháře. On jediný ji tady může mít,“ spieva Klus.

    „Tamtamy jsou dávno tatam. Má je ten muž s poli zlata. Máme firmu, říkáme jí stát,“ pokračuje.

    „Zaměstnanci, volaj trefa. Máme flek a prima šéfa. Za svým šéfem s flekem budem stát,“ zaznieva ďalej.

    „Tak je z krásné země slyšet nářek. Zas je proti sobě štvaný lid. Pravda je tu žezlem v rukou lháře. On jediný ji tady může mít,“ spieva Klus v piesni, v ktorej Babiša ani trochu nešetrí.

    V druhej polovici pesničky sa však Klus rozhodol prebudiť nádej. Keď si budú ľudia pevne stáť za svojím názorom a nenechajú sa omámiť lžou, môžu sa podľa speváka dočkať toho, že zlo zle pochodí. Potom vraj bude v krajine zase lepšie.

    - Reklama -