Samé táraniny! Babiš vytočil Schwarzenberga

    0
    Karel Schwarzenberg (Autor: TASR)

    Andrej Babiš opäť vyhlásil, že nepustí do Českej republiky jediného utečenca, a zároveň spochybnil navyšovanie príspevku pre Frontex, čo je služba, ktorá chráni európske hranice, pripomenul Schwarzenberg vo svojom príspevku na Faceboku. To podľa jeho slov znamená len jedno, a to že český premiér štátom EÚ a zvlášť štátom postihnutým prílevom utečencov odkazuje, že im nehodlá s ničím pomôcť.

    „Jeho vyhlásenia, že je pripravený pomáhať v krajinách pôvodu alebo inde, sú len táraniny,“ rozohnil sa Schwarzenberg. Každý, kto túto matériu len trošku pozná, podľa neho vie, že bude trvať dlhé roky, kým sa niečo podobné uskutoční. „Tým sme sa voči svojim partnerom v EÚ opäť vyznamenali. Berieme na dotáciách, čo môžeme, ale že by sme niekomu pomohli, to nepripadá do úvahy. To je naozaj zaujímavá zahraničná politika nášho premiéra,“ posťažoval sa čestný predseda TOP 09.

    „Nečudujme sa, keď nám európske štáty pri najbližšej príležitosti takisto odkážu, že ich môžeme bozať. S krajinou, ktorá sa nespráva solidárne k nim, je ich solidarita márna a zbytočná,“ uzavrel.

    Zdroj: Facebook / Karel Schwarzenberg

    Premiér Andrej Babiš v utorok v Ríme novinárom povedal, že riešením migračnej otázky je kombinácia finančnej podpory štátom, ako je Taliansko, krajinám severnej Afriky a tým africkým štátom, odkiaľ migranti prichádzajú. Šéf českej vlády zároveň potvrdil, že obe krajiny sa líšia v názore na prerozdeľovanie utečencov.

    „Jasne som povedal, že to nemôže byť riešenie, že sme štyri roky zbytočne riešili kvóty a zbytočne sme stratili čas. Treba, aby Európa prijala systémové opatrenie na zastavenie ilegálnej migrácie,“ vyhlásil podľa servera iDnes.cz český premiér. Contemu vraj zopakoval, že Česká republika neprijme ani jedného migranta.

    autor: nab

    - Reklama -