Veľká hra o tróny sa začína. Začnú padať mená a spojenia, mnohých budú bolieť hlavy, píše analytik Bránik

    0
    Radovan Bránik (Autor: Reprofoto:Tablet TV)

    „A začína sa veľká hra o tróny zvaná ´procesné pochybenia´. Zatiaľ azda najväčší test odolnosti orgánov činných v trestnom konaní voči zlu, ktoré sa rozliezlo v justícii, polícii, medzi advokátmi a čiastočne zasiahlo aj tretí sektor a médiá,“ napísal na svojom facebookovom profile. Podľa analytika a novinára sa v procese a počas prevozu Kočnera do Leopoldova stalo niekoľko chýb, ktoré by mohli spôsobiť, že sa dostane na slobodu.

    Jednou z nich je napríklad aj to, že prevoz Kočnera prebehol bez patričného vyrozumenia jeho právnych zástupcov. Ak by sa ho však orgánom činným v trestnom konaní podarilo udržať za mrežami dostatočne dlho, podľa Bránika by sa mohol tak rozrozprávať, že by to zmenilo politickú mapu krajiny. „Rozhodne nepatrí k ľuďom, ktorí by sa obetovali pre iných a po prvom večierku v sprche rád povie vyšetrovateľom aj to, čo si doteraz ´nepamätal´. Nie je v ňom zlomok odolnosti Černáka, ktorý mlčal 18 rokov napriek zradám kumpánov,“ ozrejmil. Ak by ho však pustili skôr, tak sa novinár domnieva, že by to znamenalo jediné – a teda, že zlo znovu a na dlhý čas zvíťazilo. Dodáva, že ide o boj dobra so zlom.

    „Ešte stále si myslím, že tí dobrí si nedajú tie kľúče vychmatnúť z rúk a že sa pochybení nedopúšťajú vedome a úmyselne a ak, urýchlene ich napravia. Je priveľa mocných, ktorým záleží na tom, aby Marián K. mlčal. Nebolo to tak vždy. Naopak. Vždy boli radi, keď sa rozkecal. Nebol bezvýznamný a vždy spustil krik a pritiahol na seba pozornosť, aby si ľudia a médiá nevšímali špinavosti, ktoré sa práve odohrávali niekde inde,“ napísal na sociálnej sieti s tým, že za to mal patričný podiel.

    Čistá pravda

    Ak by sa však predsa len podarilo orgánom činným v trestnom konaní udržať ho tam dostatočne dlho, tak jeho mlčanie sa skončí. Podľa Bránika to bude prvýkrát, čo budeme od Kočnera počuť iba pravdu, ak to vyšetrovatelia a kompetentné orgány potvrdia. „A začnú padať mená a spojenia a všetko to, čo ste vždy chceli vedieť, ale mohli ste sa pýtať, koľko ste chceli. A mnohých budú bolieť hlavy a nebudú im stačiť ampulky plné liekov proti bolesti. Chcieť ho vidieť za mrežami ako hlavného vinného je dôsledkom dlhoročnej účelovej manipulácie s vašou pozornosťou a ak mu niečo nechýbalo, bola to schopnosť fabulovať zrozumiteľne znejúce príbehy,“ konštatoval.

    Do pozornosti dal aj to, ako Pavol Rusko v čase, keď sa s Kočnerom bil v kauze zmenky, mal vlastných ochrankárov, pričom väčšinou išlo o Ukrajincov. Neskôr priniesol vo svojej televízii reportáž a zábery z oslavy vtedajšieho bossa podsvetia Mikuláša Černáka. Na jednej fotke bol muž, ktorý pôsobí ako vojak, pričom ide o človeka, ktorý výmenou za beztrestnosť povedal pravdu o svojom šéfovi (Mikulášovi Černákovi) vyšetrovateľom. Dodáva, že ide o človeka, ktorému v súčasnosti v kraji prejde všetko.

    „Vyplakávanie nad nízkou cenou vraždy a jej poloamatérskym vykonaním je scestné: iba časom sa dozvieme, koľko bol v skutočnosti objednávateľ ochotný zaplatiť a koľko ostalo za nechtami viacerým vrstvám sprostredkovateľov,“ uviedol. Dodal, že existuje jeden problém, ktorým je, že Fico a jeho ľudia majú stále dostatok informácií a aj imunitu v prípade, ak sa na nich niečo nájde. Podľa neho sa však tým, že ich spájali s vraždou, sami prezradili, že vadalovci boli napojení na úrad vlády.

    - Reklama -