Taliansky premiér Conte rokoval s Putinom o obchode aj napriek uvaleným sankciám voči Rusku

    0
    Giuseppe Conte (Autor: TASR)

    Conte, ktorý je na svojej prvej návšteve Ruska, začal rokovania s Putinom v Kremli konštatovaním, že obom krajinám sa podarilo zachovať “kvalitu a intenzitu” vzájomných vzťahov. Ruského prezidenta pozval na návštevu Talianska, ku ktorej by malo dôjsť v blízkej budúcnosti.

    Agentúra AP uvádza, že vzťahy medzi Ruskom a Talianskom sa vážne naštrbili sankciami Európskej únie voči Rusku po jeho anexii Krymu a odvetnými opatreniami zo strany Moskvy. Vzájomný obchod sa v minulých rokoch pomaly zvyšoval, ale niekoľko sérií sankcií zo strany EÚ a USA poškodilo talianske investičné projekty.

    “Bohužiaľ, pozícia Talianska na ruskom trhu sa zmenšila, ale intenzita našich hospodárskych vzťahov zostáva silná,” povedal Putin. “Aj napriek ťažkým časom zostali naše politické kontakty na vysokej úrovni”.

    Putin sa tiež poďakoval talianskym úradom za rýchlu pomoc ruským futbalovým fanúšikom, ktorí v utorok utrpeli zranenia pri poruche eskalátora v stanici rímskeho metra.

    Conte sa v stredu stretol aj ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom, ktorý vyjadril nádej, že táto návšteva dá rusko-talianskej spolupráci nový impulz.

     

    - Reklama -